Yhteishaku 2021 Keudaan on alkanut

Yhteishaun tarjonta Keudassa

Tutustu Keudan yhteishaun koulutustarjontaan Opintopolussa ja täytä hakulomake 7.4.2021 klo 15 mennessä.

Keudassa on haettavana yhteishaussa lähes 30 eri perustutkintoa, joiden eri osaamisalat ja yksilölliset polut avaavat uusia mahdollisuuksia tulevaisuuteen, olitpa sitten päättämässä peruskoulua tai lukiota, tai suorittanut Valma-koulutuksen peruskoulun jälkeen. Keudalla on yhteensä 10 toimipistettä Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon, kuvallisen ilmaisun osaamisalalle hakeville ei koronaviruksesta johtuen järjestetä pääsykokeita oppilaitoksessa, vaan pääsykoe koostuu tänä vuonna ennakkotehtävistä ja puhelinhaastattelusta. Pääsykokeen yksilöhaastattelu tapahtuu puhelimitse 20. tai 21.4.2021 päivien aikana.

Tarkempaa tietoa pääsykokeesta löytyy Opintopolusta tältä sivulta (välilehti ”Valintaperusteet ja pääsykoe”)
HUOM!
Ennakkotehtävien palautuksen ajankohtaa on pidennetty. Uusi palautusajankohta on viimeistään 16.4.2021 klo 15.00. 

Muihin koulutuksiimme ei ole pääsy- ja soveltuvuuskokeita.

Yhteishaun hakijoiden kielikokeesta on luovuttu

Keväällä 2021 emme enää järjestä yhteishaun hakijoille erillistä kielikoetta. Panostamme opiskelijoiden opiskeluvalmiuksia tukeviin opintoihin. Muun muassa suomi toisena kielenä -opintoja järjestetään jatkossa tarvittaessa kaikissa toimipisteissämme. Ulkomaisella todistuksella hakevat ohjautuvat Opintopolussa harkinnan varaisen haun hakijoiksi, ja heidän tulee toimittaa harkinnanvaraisen haun liitteenä ulkomainen todistuksensa ja mahdolliset suomen kielitaitotodistukset.

Harkinnanvaraisen haun liitteiden toimittaminen

HUOM! Keudan Hakeutumispalvelut on muuttanut Keravan Keskikadun toimipisteeseen, jonne liitteet toimitetaan (alla osoite) Jos liitteet on ehtinyt lähettää jo vanhalla osoitteella Sibeliuksenväylälle, se ei haittaa vaan liitteet ohjautuvat Hakeutumispalveluihin kyllä sitäkin kautta.

Yhteishaussa harkintaan perustuvassa haussa voi hakea oppimisvaikeuksiin, sosiaalisiin syihin, koulutodistusten puuttumiseen, todistusten vertailuvaikeuksiin tai riittämättömään tutkintokielen kielitaitoon vedoten. Keudassa ei ole määritelty tiettyjä liitteitä, joita vaaditaan, vaan oman harkinnan mukaan hakija toimittaa liitteet, joissa hänen syy hakea harkinnanvaraisella haulla tulee perusteltua. Jos hakija on hakenut moneen eri hakutoiveeseen Keudassa, liitteitä riittää silti yhdet kappaleet.

Harkinnanvaraisessa haussa postitat siis hakuajan päättymiseen 7.4.2021 mennessä seuraavat:

  • Yhteishaun hakemuksen kopio ja
  • harkinnan varaisen haun liite tai liitteet

Liitteet lähetetään joko postitse osoitteella:
Harkinnanvarainen haku, Keudan Hakeutumispalvelut, Keskikatu 3, 04200 Kerava
tai turvapostin kautta sähköisesti: 
https://turvaposti.keuda.fi/ 

Mihin lukion suorittanut voi hakea?

Keudassa on yhteishaussa kolme ylioppilaspohjaista hakukohdetta. Ylioppilas tai lukion suorittanut voi hakea myös muihin kuin ylioppilaspohjaisiin tutkintoihin jatkuvan haun kautta. Opinnot henkilökohtaistetaan aina siten, että suoritetut lukio-opinnot huomioidaan. Hakeutuminen jatkuvan haun kautta tapahtuu Keudan nettisivujen kautta perustutkintojen omilla sivuilla.

Aloita opintosi Keudassa jo kesällä

Keudassa opinnot voi aloittaa jo kesällä orientaatiojaksolla 28.6.-30.6.2021. Opintojen orientaatiojakso sisältää mm. toimipisteiden yhteisen aloituksen, HOKSin laadinnan sekä verkko-opintojen ohjeistuksen. Vaihtoehtoisesti opinnot voi myös aloittaa 9.8.2021. Jos osallistuu kesäkuun orientaatiojaksoon, opinnot jatkuvat silloin 12.8.2021.

Tarkemmat tiedot aloituspäivistä löytyvät opiskelijaksi valituille lähetettävästä valintakirjeestä.

Etkö kuulu yhteishaun kohderyhmään?

Jos et kuulu yhteishaun kohderyhmään, hae Keudaan jatkuvalla haulla. Etsi Jatkuvan haun Koulutushausta itseäsi kiinnostava koulutus ja täytä hakulomake koulutuksen sivulla. Jatkuva haku antaa mahdollisuuden aloittaa ammatillisen koulutuksen joustavasti ympäri vuoden. Jatkuvalla haulla voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan millä tahansa pohjakoulutuksella. Meillä on laaja tarjonta myös ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja syventävää ammattiosaamista hakeville.

Tarvitsetko neuvoja hakemiseen?

Keudan Hakeutumispalvelut ohjaa ja neuvoo mielellään kaikissa Keudaan hakemiseen liittyvissä kysymyksissä. Soita numeroon 09 2738 3700 tai kirjoita sähköpostia osoitteeseen hakeutumispalvelut@keuda.fi. Hakeutumispalvelut palvelee myös Hakijan Chatissa Koulutustarjonnan pääsivulla.

hakeutumispalvelut@keuda.fi | 09 2738 3700 | Chat Hakijalle arkisin klo 9-15

Jaa sivu