Keuda huomioi valmiuslain voimaantulon

Maan hallitus on päättänyt esittää valmiuslain käyttöönottoa. Lain käyttöönotosta päättää eduskunta tiistaina 17.3. Esittäessään valmiuslain käyttöönottoa maan hallitus päätti myös toimenpiteistä, joilla Korona-viruksen leviämistä hidastetaan.

Keuda noudattaa näitä toimenpiteitä. Päätimme jo sunnuntaina, että siirrymme pääosin etäopetukseen. Tämä päätös on edelleen voimassa. Tämän lisäksi noudatamme linjausta siitä, että Keudan omat oppimisympäristöt menevät kiinni 13.4.2020 asti.  Oppimisympäristöjen kiinni meneminen tarkoittaa myös sitä, että Keudan opiskelijaravintolat sulkeutuvat.

Tiistaina 17.3. Keudassa on opetukseton päivä, jolloin opetushenkilöstö suunnittelee lähiviikkojen opetusjärjestelyt uudelleen. Vastuuohjaajat kontaktoivat kaikki opiskelijat viimeistään tiistaipäivän aikana. Varmistamme myös yhteydenpidon oppilaitoksen ja työpaikkojen välillä.

Tavoitteena on poikkeavissakin olosuhteissa huolehtia jokaisen opiskelijan opinnoista, pyrimme edelleen erityisesti turvaamaan kevään aikana valmistuvien mahdollisuuden valmistumiseen. Työpaikalla koulutussopimuksella tai oppisopimuksella opiskelevat toimivat työpaikan linjausten ja ohjeistuksen mukaisesti.

Olemme perustaneet myös opiskelijoita varten chat-palvelun, joka löytyy osoitteesta www.keuda.fi/opiskelijalle ja työnantajille vastaava palvelu löytyy osoitteesta www.keuda.fi/yrityksille.

Maan hallituksen linjauksiin kuuluu linjaus etätyön tekemisestä. Keudassa määrätään keskiviikosta eteenpäin etätöihin kaikki ne kenen työtehtävät sen mahdollistavat. Rajoittamme myös kokoontumiset kymmeneen henkilöön.

Keuda seuraa koronavirustilannetta edelleen päivittäin ja toimii maan hallituksen, kuntien ja terveysviranomaisten antaman ohjeistuksen mukaisesti. Päätöksiä tehtäessä priorisoidaan sekä opiskelijoiden että henkilökunnan terveys etusijalle.

Hannu Laurila
Kuntayhtymän johtaja

Jaa sivu