Keuda lahjoitti suojavisiireitä Keusotelle

Maalis-huhtikuun vaihteessa poikkeustilanteessa Keudan hyvinvointipalveluiden opettaja Kirsi Pokki lähti ideoimaan 3d-tekniikalla tuotettavaa kasvosuojainta terveydenhuollon toimintoihin. Toiminta käynnistyi yhdessä Keudan verkkopedagogiikan kehittäjän Kari Honkosen kanssa, jonka myötä 3d-mallinnus ja tulostus käynnistyi Järvenpään protopajassa. Opettaja Timo Poikela laati prototyypin visiiristä ideoinnin pohjalta.

Toiminnassa hyödynnettiin yhteistyökumppaneita niin materiaalien toimituksien kuin teknisen toteutuksen osalta. Visiiriosien tarkkuutta vaativasta vesileikkauksesta vastasi kuorttilainen Pelaser Oy.

20200421 133210
Ammattimies Samppa Turunen on valmistanut visiirejä teknisen suunnittelun opiskelijoiden kanssa, jotka ovat tehneet valtavan urakan 200 visiirin valmistuksessa. – Opiskelijat ovat saaneet todella hyvän kuvan projektityöstä, jonka aikana mallia edelleen kehitetään ja päivitetään toimivammaksi. Opiskelijat ovat päässeet konkreettisesti näkemään, miten tuoteinnovoinnista syntyy projektin myötä sarjatuotantoa, kertoo tyytyväinen Samppa Turunen. Kasvosuojainten kokoonpanossa on ollut kevään aikana mukana kaikkiaan liki 20 eri opiskelijaa. Suojavisiirien kokoonpanoa on tehty Keudan Wärtsilänkadun tiloissa turvallisuusnäkökulmat poikkeustilan aikana huomioiden. 

KU Timo Poikela Samppa Turunen Ella Ranta Onni Kumpulainen O1A190
Perjantaina 22. toukokuuta luovutettiin lahjoituksena loppuerä; 100 kappaletta suojavisiireitä, sovitusta 200:n kappaleen erästä. Suojavisiirit luovutettiin KeuSoten infektio – ja tartuntatautiyksikölle (INTAR) Keudan henkilökunnan sekä opiskelija Ella Rannan toimesta.

– Pandemiatilanteen etenemisen mukaan infektiotartuntatautiosasto määrittelee visiirien jaon määrän ja tarpeellisuuden, kertoo Tuusulan terveyskeskuksessa toimiva varastovastaava Onni Kumpulainen, joka oli vastaanottamassa jälkimmäistä toimituserää.

– Prosessin aikana toiminta on tehostunut ja nyt suojavisiireitä valmistuukin yli tusina päivässä, iloitsee Samppa Turunen.

– Valmistamme parhaillaan Keudan ruokapalveluiden asiakaspalveluhenkilöstölle suojavisiireitä, kun ravintolamme aukeavat laajempaan toimintaan kesäkuun alussa, vinkkaa Timo Poikela.

fra2
Ensimmäiset 100 kappaletta suojavisiireitä luovutettiin Hyrylän terveysasemalle huhtikuun lopussa, jossa ne vastaanotti Keusoten projektipäällikkö Frank Ryhänen. Suojaviisiirit käytiin luovuttamassa Keudan opettajien Samppa Turusen, Timo Poikelan sekä opiskelija Taneli Sällströmin toimesta.

 

Jaa sivu