Keudan Virtuaalivalmistujaiset 29.5.2020

Tänään 29.5.2020, keväisenä aamupäivänä tapahtui jotain suurta ja ennenkokematonta, sillä pidimme Keudassa sen historian ensimmäiset virtuaaliset valmistumisjuhlat, jotka toteutettiin monikanavaisesti sekä live-lähetyksenä että virtuaaliteknologiaa hyödyntäen.

Jäikö live-esitys näkemättä? Ei hätää – >Katso tallenne täältä.

VR Jaakko web2

Tilaisuuden alkuun koulutuskuntayhtymän johtaja Hannu Laurila ja rehtori Anna Mari Leinonen toivottivat osallistujat tervetulleeksi tapahtumaan, nostattivat tunnelmaa ja puhuivat ammatillisen koulutuksen suuresta arvosta nopeasti muuttuvassa työelämässä ja onnittelivat osaltaan Keudasta valmistuvia ammattilaisia, joita valmistui tänä keväänä yli 1000 eri toimialoille sijoittuviin ammatteihin. Päätimme Keudassa tänä poikkeuksellisena pandemia-ajan keväänä käyttää valmistujaisjuhlissa virtuaaliteknologiaa, jota olemme alkaneet oppimisympäristöissä hyödyntämään koko ajan enemmän. Olemme mallintaneet useita toimipisteiden ammattitiloja, joissa opiskelijamme pääsevät kasvattamaan ja laajentamaan osaamistaan virtuaalisesti.

Itse valmistujaisjuhlissa Keudan humanoidirobotit Pippuri  ja Ellinoora saattelivat osallistujat virtuaalisiin maailmoihin ja pääsimme vierailemaan eri oppimisympäristöissä, mm. autohallissa, pesulassa ja juhlavassa ravintolasalissa. Valmistujaisten aikana kuulimme Sakustars-kisoihin osallistuneita, upeita laulajiamme; Ruut Kannikoskea ja Iida Väljää, jotka lauloivat koskettavasti, pintaan pirskahtelevia tunteita aikaansaaden kauniilla, nostattavalla äänillään. Rehtori Anna Marin avulla tutustuttiin opiskelijan ja hakijan näkökulmista virtuaalisiin oppimisympäristöihin sekä kuultiin mahdollisuuksista, joita Keudassa pääsee kokemaan ja näkemään eri aloilla. Virtuaalivalmistumisjuhlaan osallistui kolme keudalaista opiskelijaa eri aloilta, joista Sade Laakso valmistui median- alan ja kuvallisen ilmaisun tutkintoon, Ilona Paaso-Rantala floristiksi ja  Antti Kojola ravintolakokiksi.

VR Paatela web

Onneksi olkoon Sade, Ilona ja Antti sekä kaikki ammatillisesta koulutuksesta valmistuvat opiskelijat. Olette tehneet upeaa työtä ja voitte olla ylpeitä saavuttamastanne ammatista!

Keudassa haluamme antaa parhaita mahdollisia oppimiskokemuksia opiskelijoillemme, jotta heillä olisi loistavat mahdollisuudet päästä kiinni työelämään, ajantasaisin tiedoin ja taidoin, ja tässä hyödynnämme eri teknologioita, joista nyt käytimme virtuaaliteknologian tuomia mahdollisuuksia.

Mitä tämä sitten oikeasti tarkoittaa?

Hyödyntämällä mallinnettuja, aitoja oppimisympäristöjä, opiskelija voi virtuaalisesti, mutta käsin kosketeltavan konkreettisesti olla tilassa työskentelemässä esim. harjoittelemassa auton korjaamista ilman pelkoja ja huolia sekä turvaväleistä että pandemiatartunnoista. Tarjoamme opiskelijoillemme turvallisia oppimisympäristöjä yhdistämällä tässä hetkessä Keudan jo olemassa olevaa toimintaa parastamalla ja tulevaisuuden teknologioita hyödyntämällä.

 

Jäikö live-esitys näkemättä? Ei hätää – > Katso tallenne täältä.

Lisätietoja:

Hanna Nyrönen, viestintä- ja markkinointipäällikkö, 040-521 8428, hanna.nyronen@keuda.fi

Kari Honkonen, verkkopedagogiikan kehittäjä, 040 174 5520, kari.honkonen@keuda.fi

 

Jaa sivu