Keudan tekstiilialan opiskelijoita mukana Tanssien tähtiin -shown tiimissä

Keudan tekstiilialan TM19-opiskelijat Aada Honkanen ja Taina Kukkonen ompelevat ja koristelevat tanssiasuja keväällä 2021 starttaavaan Tanssien tähtiin -shown Suomen kiertueelle. Tanssien Tähtiin -show toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019, jolloin lähes kaikki esiintymiset olivat loppuunmyytyjä. Kiertueella esiintyvät Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta tutut ammattitanssijat.

Tanssien tähtiin -shown tuottaa Elevent Group Oy. Yrityksen toimitusjohtaja Helena Ahti-Hallberg on innoissaan opiskelijayhteistyöstä. Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta tutulla tanssinopettaja Ahti-Hallbergilla on pitkä historia tanssiasujen suunnittelijana ja valmistajana. Hän ompeli ensimmäisen tanssiasunsa peruskoulun 8. luokalla ja muutti sittemmin Englantiin opiskemaan tanssia. Englannissa Ahti-Hallberg elätti itsensä tanssiasuja ompelemalla. ”Olen aina tehnyt itse omat pukuni, tykkään suunnitella ja rakkaus käsillä tekemiseen on säilynyt”, hän kertoo.

Tanssiasulta vaaditaan paljon – puku on urheiluvaate, jonka tulee samaan aikaan joustaa, kestää ja olla näyttävä. Shown pukuihin ommellaan yhteensä noin 120 000 strassia ja yhden puvun koristeluun saattaa kulua koko viikon työtunnit. Esityksessä puvut vaihtuvat tiuhaan tahtiin verhon takana, tanssijat ovat pääasiassa kerrospukeneet asut ennakkoon päällekkäin. Asut eivät siis voi sisältää hakasia tai muita monimutkaisia kiinnityksiä.

Opiskelija Aada Honkanen odottaa TJK-jaksoa innolla. ”Kun opettajamme Sirpa Alhainen kysyi mukaan projektiin, olin heti kiinnostunut. Vaikkei itselläni ole tanssitaustaa, olen aina ihaillut tanssiasujen näyttävyyttä”, hän kertoo.

Honkasen opiskelijakollega Taina Kukkonen komppaa: ”Tanssi- ja voimisteluasut ovat aina kiinnostaneet minua, samaan aikaan ne ovat näyttäviä ja kestävyydeltä vaaditaan paljon. Puvuissa käytettävät materiaalit ovat kiinnostavia ja haastavia. Tanssien Tähtiin -projekti on myös hieno mahdollisuus päästä verkostoitumaan.”

Ompeluprojekti käynnistyy syyskuussa 2020, puvut suunnittelee Helena Ahti-Hallberg. ”Odotamme kaikki innolla tulevaa syksyä ja tätä projektia!” iloitsee myös opettaja Sirpa Alhainen.

Tule seuraamaan juttusarjaamme kohti Tanssien Tähtiin -showta!

Tanssien taehtiin nelioe silver

Kuvassa vas. Taina Kukkonen, Helena Ahti-Hallberg ja Aada Honkanen

Jaa sivu