Dynaamisia istutuksia ja ympäristötaidetta Talo Keudan pihapiirissä

Talo Keudan piha rakentuu askel askeleelta ennen Asuntomessujen avajaispäivää. Talon kuvitteelliset asukkaat harrastavat muun muassa pienimuotoista hyötykasvien viljelyä. Hyötykasvien lisäksi pihalla kasvaa perennoja, puita ja pensaita. Sisäänkäynnin etualalle valmistuu Keudan floristimestariopiskelijan tekemä ympäristötaideteos.

nettiin

Piha noudattelee niin kutsuttua dynaamista istutustyyppiä, joka on helppohoitoinen, muuttuva ja jäljittelee luontoa. Monilajinen istutus kukkii pitkin kasvukautta, mikä on edullista ympäristön pienelilöille ja pölyttäjille.

TaloKeuda kivetys nettiin
Keudan opiskelijat Iikka Salminen ja Janne Punkkinen tekemässä pohjaa kivetykselle opettaja Kari Oksan opastuksella

 

TaloKeuda kivetys nettiin2

Pihasuunnitelman on tehnyt Keudasta toukokuussa 2019 valmistunut puutarhuri Aija Holm. Messutalon pihasuunnittelu on hänen näyttötyönsä. Suunnittelu pääsi kunnolla alkuun syksyllä 2019, kun tiedot messualueesta ja pihasta täsmentyivät. Holm piirsi ja päivitti suunnitelmat käsin, pihasuunnitelman viimeistelyn tekivät puutarha-alan opettaja Kirsi Tuominen ja Keudan koulutusjohtaja Outi Tuomivaara.

”Onhan tämä asuntomessutalon pihasuunnittelu ollut mieluisa Kerran elämässä -tehtävä”, iloitsee Aija Holm.

TaloKeud pihasuunnitelma nettiin

Tervetuloa seuraamaan juttusarjaa Keudan messutalon rakentumisesta, täällä osat yksikaksikolmeneljä ja viisi.

Jaa sivu