Yksinyrittäjäakatemiasta potkua valmennustyöhön

Kirsi Vaulamo aloitti myyntialan yrittäjänä jo 19-vuotiaana, minkä jälkeen tie vei vuosiksi myynnin ja markkinoinnin pariin pelialalle, muun muassa Microsoftille. Vuonna 2014 Kirsi vaihtoi alaa ja perusti valmennus- ja koulutusalan yrityksensä Kuntokoulun.

”Valmennustyössä on kuitenkin paljon samaa kuin myynnissä. Nyt koen myyväni parasta tuotetta ikinä: kenties lisää vuosia asiakkaideni elämään, terveempää, stressittömämpää ja onnellisempaa arkea. Se palkitsee paljon, kun näkee työnsä jälkiä pitkällä aikavälillä, elämän muutokset ovat joskus hyvinkin suuria ja kokonaisvaltaisia”, Kirsi iloitsee.

Kirsi lähti mukaan Keudan ja Uudenmaan Yrittäjien Yksinyrittäjäakatemiaan kehittääkseen yritystoimintaansa. Koronapandemia muutti hieman opiskelujen aikataulua, mutta Kirsi on ottanut tilanteen mahdollisuutena ja suunnitellut projektistaan hieman alkuperäistä suurempaa. Korona-aika toi haasteita myös yrittäjän liiketoimintaan ja poikkeuksellisesti Kirsi työskentelee läpi kesän. Syksyllä hän aloittaa uudistetut stressinhallinnan yritysvalmennukset osana opiskeluprojektiaan.

Vaikka monet koulutuksen aiheet olivat Kirsille tuttuja entuudestaan, Yksinyrittäjäakatemia antoi uusia näkökulmia ja aikaa pysähtyä miettimään omaa yrittäjyyttä, johon perusarjessa ei usein ole riittävästi aikaa. Kiinnostavimpana osiona Kirsi nimeää palvelumuotoilun, joka oli hänelle uusi aihe. Hän nimeää koulutuksen vahvuudeksi myös eri aloilla toimivat yrittäjäkollegat. ”Sain hyvää sparrausta kouluttajilta sekä kanssaopiskelijoilta, eri alojen yrittäjät antoivat loistavaa perspektiiviä omien ’silmälappujen’ ulkopuolelta”, Kirsi kehuu.

koulutus insta

Omalla alallaan Kirsi kouluttaa muita ja kouluttautuu itsekin. Hän on toiminut tulevien personal trainereiden ja ravintovalmentajien kouluttajana kuusi vuotta. ”Varoitankin oppilaita, että tällä alalla opiskelu lähtee aika helposti käsistä, nälkä kasvaa syödessä!” hän sanoo puoliksi leikillään. Kirsi kertoo johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon houkuttelevan. Hän on toiminut kouluttajana pitkään ja monet omat markkina-alueen kollegat ovat myös hänen entisiä oppilaitaan.

Kirsin yritystoiminnan lähtökohta on, että hänen valmennuksissaan ja koulutuksissaan korostuu kokonaisvaltaisuus ja ihmisläheisyys. ”Pelkän treenaamisen sijaan keskityn asiakkaideni arjen jaksamiseen, tehtäväni on helpottaa arkea eikä tehdä siitä vaikeampaa. Kaikkien ei tarvitse treenata kuten huippu-urheilijat, vaan jokainen aloittaa oman lähtötasonsa mukaan”, Kirsi tsemppaa.

Seuraava Keudan ja Uudenmaan Yrittäjien Yksinyrittäjäakatemia starttaa syyskuussa 2020, hae koulutukseen tästä!

 

 

Jaa sivu