Ensikontaktin merkitys asiakaskohtaamisissa

Keudan hakupalveluiden tiimiesimies Tuire Aikio toimii asiakasrajapinnassa varmistaen onnistuneen hakijakokemuksen Keudaan hakeutuville opiskelijoille. Hän yhdessä tiiminsä kanssa onkin usein ensimmäinen Keuda-kontakti, jonka tuleva opiskelija Keudassa kohtaa.

Ensimmäiset asiakaskohtaamiset ovat meille todella merkityksellisiä, sillä niiden myötä hakija joko kiinnostuu koulutustarjonnastamme ja jatkaa hakeutumistaan tai ei. Haluammekin tarjota jokaiselle positiivisen, asiakaslähtöisen kokemuksen laadukkaasti, tiedolla tukien, jotta hakija voi tehdä itselleen parhaiten soveltuvan valinnan”, Tuire kertoo.  

Asiakaskohtaamisia Tuirelle tiimeineen kertyy vuodessa lukuisia, sillä Keudassa on tarjolla monipuolinen yli 80 tutkinnon laajuinen valikoima perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Näiden lisäksi Keuda tarjoaa VALMA-koulutusta, työvoimakoulutusta, täydennyskoulutusta, aikuisten perusopetusta ja kansanopistokoulutusta hakijan koulutustarpeita mahdollisimman hyvin vastatakseen. 

 Tuiren mukaan asiakaskohtaamisissa herää ”paljon kysymyksiä ja ihmetystä, että aikaisempia opintoja ja jo kertynyttä työkokemusta tunnistetaan ja tunnustetaan osaksi opintoja, eikä samaa, jo osattua asiaa tarvitse oikeasti uudestaan opiskella.

 

Tiesitkö, että opiskelu Keudassa on oikeasti mahdollista aloittaa ympäri vuoden?

Jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. IHAN OIKEASTI ympäri vuoden. Opiskelemaan voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan pohjakoulutuksesta riippumatta. Opiskelemaan voi hakea koko tutkintoa tai jotakin tiettyä, kiinnostavaa tutkinnon osaa. 

Jatkuva haku on oikea väylä sinulle, jos

  • et saanut opiskelupaikkaa yhteishaussa
  • olet jo aiemmin suorittanut toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon
  • sinulla on työelämässä hankittua osaamista
  • haluat suorittaa ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai niiden osia
  • haluat suorittaa ammatillisen tutkinnon oppisopimuskoulutuksena.

 ”Hakeutumisvaiheen ohjaukseen saa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos ei vielä tiedä mitä haluaisi opiskella, mutta osaamisen syventämisen tarve on herännyt”, Tuire vinkkaa.

Pääset tutustumaan koulutustarjontaamme täältä

Nykyisellään ensimmäinen kohtaaminen tapahtuu pitkälti verkon kautta kysymysten, chatin tai opintoihin hakeutumistoimintojen kautta, mutta lisäksi Tuire tiimeineen organisoi Keudan eri toimipisteisiin koulutusinfoja, joissa saa tarvitsemiaan tietoja koulutuksista, hakeutumisesta sekä oppisopimuksesta. Jos tiedät jo sinua kiinnostavan koulutuksen, hyvä vaihtoehto on osallistua toimipisteidemme tutustumispäiviin.  Tutustumispäiviä järjestetään pitkin vuotta. Osa niistä on toiminnallisia pajapäiviä ja osa infotilaisuuksia.

Katso tarkemmat ajankohdat koulutustapahtumista täältä.  

Tuire Aikio

Samat asiakaslähtöiset toimintaperiaatteet toteutuvat kohtaamisissa niin virtuaalisesti kuin ns. perinteisissä tapahtumissakin. Asuntomessut käynnistyvät maanantaina 3.8.2020 Tuusulassa ja niiden onnistumiseen tarvitaan moniammatillista yli toimialarajojen menevää yhteistyötä.

Tuire tiimeineen organisoi messutapahtumaan kohtaamispisteen, jossa pääset tutustumaan erilaisiin koulutusmahdollisuuksiin ja kuulemaan sinua kiinnostavista toimialoista koulutusammattilaisten kertomana ensi viikosta lähtien aina elokuun loppuun asti.

Samalla pääset tutustumaan #uniikki Keuda-Taloon (nro 17), jonka rakentamisen vaiheissa 60 eri alojen opiskelijaa ovat olleet aktiivisesti mukana.

Jaa sivu