Digitaalinen Keuda Digi-Kivijalka

Keudan henkilökunnalle on rakennettu Office 365 -ympäristöön perustason digitesti, joka on nimetty Keudan Digi-Kivijalaksi. Uuden työntekijän perehdytykseen kuuluu nykyään olennaisesti Digi-Kivijalkatestin suorittaminen.

Testiin on rakennettu digiosaamisen keskeiset osaamismoduulit, joita on yhteensä yhdeksän. Moduulit ovat pitkälle itseohjautuvia ”minitestejä”. Yhdessä moduulissa on vain 2-7 kysymystä ja yhden moduulin suorittaminen kestää 2-10 minuuttia riippuen osaamisesta ja kertayrityksien määrästä. Testissä kysytään perusasioita seuraavista: O365 Palvelut (yleisesti), O365 Intran perusasiat, HR, IMS, Toimitila –ohjeet, Tietoturva, Mobiililaitesitoumus, Tietosuoja ja Av-laitteet. 

Moduulit suoritetaan yksi kerrallaan. Kussakin moduulissa tulee kaikkien vastausten olla oikein (100 %), mutta testin saa tehdä niin monta kertaa kuin hyväksyttyyn suoritukseen tarvitaan. Yksi moduuli tehtävä ainakerralla alusta loppuun, välitallennukset eivät ole mahdollisia. 

Kun henkilö on suorittanut kaikki Digi-Kivijalkatestin moduulit, hän hakee osaamisen tunnustamisen vahvistavaa osaamismerkkiä. Keudalaiset ovat olleet innokkaasti suorittamassa Digi-Kivijalka-merkkiä, sillä niitä onkin myönnetty noin 300 kappaletta, kertoo Digi-Kivijalan ideoinut verkkopedagogiikan kehittäjä Kari Honkonen.

uusi2

Lue lisää Digi Keudasta täältä!

Valokuvat K. Honkonen

Jaa sivu