Digitaalinen Keuda Osaamismerkit

Ammatillisen koulutuksen opiskelu on tänä päivänä monipuolista osaamisen hankkimista, osaamisen tunnistamista ja tunnustamista, jolloin opiskelija opiskelee puuttuvan osaamisen vastaamaan työelämässä tarvittavia taitoja. Puuttuvien taitojen hankinta suunnitellaan ennalta laadittavassa henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS), jota päivitetään opintojen edetessä aktiivisesti.

Opiskelu voi tapahtua monipuolisesti työpaikalla, lähiopetuksessa, verkossa tai etänä.  Keuda hyödyntää digitaalisuutta monialaisesti ja eri osaamistasoilla oleville tarjoten digitaalisia osaamismerkkejä osaamisen tunnustamiseen niin henkilöstöllensä kuin opiskelijoillensa. Keudassa osaamismerkkejä on myönnetty vuodesta 2013 alkaen.

 Osaamismerkit 

Keudassa voi saada osaamismerkkejä eri asioista, joita on oppinut. Oli sitten kyseessä uudet teknologiat tai vaikka koko henkilöstön keskeiset ohjelmat/ sovellukset. Osaamismerkkejä onkin suoritettu kattavasti eri alueista. mm. Digimedia-osaamismerkit koettiin suorittajien puolelta hyviksi, joista erityisesti kiiteltiin iPad ohjausta, jossa syvennyttiin mm. laitteistoon, jonka avulla teet omasta iPadista itsellesi kokonaisvaltaisen studion. 360-kamera kiinnosti myös monia, sen mahdollisuudet ovat opetuskäytössä ovat huimat. Lisätyllä todellisuudella voi visualisoida omia ideoitaan, suunnitelmiaan oikeassa, aidoissa ympäristöissä.  Virtuaalitodellisuuden avulla matkailualanopiskelijat pääsevät tutustumaan maailman merkittäviin kohteisiin sekä esittelemään niitä asiakkailleen. Koneäly taipuu myös kuvankäsittelyyn, voit opettaa kännykkäsi tunnistamaan omat kasvosi tai sanomaan ääneen, kun kännykkäsi havaitsee työpäivän päätteeksi kahvikupin unohtuneen työpöydällesi. Erilaisia tarpeita on noussut esiin ja osaamista on saatu osaamismerkkien kautta tunnistettua ja tunnustettua.

Keuda digimerkit

Lue lisää Digi Keudasta täältä!

Valokuvat K. Honkonen

Jaa sivu