Henkilösuojainten käyttö Keudassa

Maskisuositus koskee sairaanhoitopiirejä, joissa on todettu x määrä ( >14 tapausta/vrk) koronatartuntoja.

Uusimaa kuuluu maskisuosituksen piiriin (17.8.2020 tilanne).

Käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää alueellisen viranomaisen suosituksen mukaan myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Keuda on linjannut, että kasvomaskia voi halutessaan käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista ja joita ei pystytä järjestämään etäyhteyksin tai turvavälejä noudattaen.

Keuda on varautunut mahdollisiin opetus- ja ohjaus- ja asiakaspalvelutilanteisiin, joissa lähikontaktien välttäminen ja suositeltujen turvavälien noudattaminen ei ole henkilöstön toimesta mahdollista, kasvosuojusten avulla. Keudan henkilöstöllä on tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista, mahdollisuus käyttää opetus- ja ohjaus- sekä asiakaspalvelutilanteissa suojavisiiriä ja/tai kasvomaskia, jotka Keuda, työnantajana henkilöstölleen mahdollistaa. 

Hanna Visiiri

Jos käytät hengityssuojainta, opettele pukemaan ja riisumaan suojain oikein. Muista myös vaihtaa suojain puhtaaseen suojaintyypin vaatimusten mukaan.

Suojavisiirin käyttäjiltä tullut palautetta, että ”puhe näkyy ja kuuluu suojaviisiirin takaa paremmin, kuin suun peittävän suojamaskin. Kun suun liikkeet eivät näy, on puhetta vaikeampi ymmärtää ja pysyä mukana.”

Ylen uutinen 14.8.2020 aiheesta:

Toisen asteen oppilaitokset rajattiin maskisuosituksen ulkopuolelle – THL:n asiantuntija: ”Jos koulut noudattavat ohjeita, ruuhkaa ei pitäisi tulla”

THL:n suositus:

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten suojaamiseksi – käsienpesu ja turvavälit ovat tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja

 

Jaa sivu