Keuda kannustaa opiskelijoitaan ja henkilöstöään lataamaan Koronavilkku- mobiilisovelluksen käyttöönsä

Koronavilkku -applikaatio lanseerataan 31.8.2020. Keuda kannustaa niin opiskelijoitaan kuin henkilöstöään lataamaan mobiilisovelluksen käyttöönsä.

Korona häiritsee meidän kaikkien arkea ja pandemian torjunta vaatii yhteisiä ponnisteluja onnistuakseen vaikuttavalla tavalla. Saimme THL:n pääjohtaja Markku Tervahaudalta viestiä kannustaa meitä jokaista lataamaan ensi viikon maanantaina 31.8.2020 lanseerattavan koronavilkku-mobiiliapplikaation, joka on tarkoitettu altistumistilanteiden havaitsemiseen.

 ”Tällä hetkellä on tiedossa, että uudet tautitapaukset ilmaantuvat kevättä selvästi enemmän nuorten aikuisten keskuudessa.” Applikaation tavoitteena saada nimenomaan nuoret ja nuoret aikuiset, jotka liikkuvat, kohtaavat ja kokoontuvat eri yhteyksissä, aktiivisiksi Koronavilkun käyttäjiksi.

Koronavilkku tulee ladattavaksi Apple- ja Google Play-sovelluskauppoihin. Se toimii Applen ja Googlen yhdessä luomassa rajapinnassa, mikä on käytössä iOS- ja Android-käyttöjärjestelmissä. Sovelluskaupoista ladattavissa oleva Koronavilkku on ilmainen. Sen käyttö on täysin vapaaehtoista, mutta Keuda kannustaa niin opiskelijoitaan kuin henkilöstöään lataamaan mobiilisovelluksen käyttöönsä heti maanantaista 31.8.2020 alkaen. Sovelluksen tarkoituksena on helpottaa koronavirukselle altistuneiden ihmisten tavoittamista.

– Kännykässä oleva sovellus on hyödyllinen varsinkin tilanteissa, joissa on oleskellut tuntemattomien ihmisten kanssa. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi julkinen liikenne tai koulutustilaisuudet, sanoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho.

THL:n toiveena on, että tieto applikaation saatavuudesta leviää laajasti oppilaitoskentällä ja mahdollisimman monet opiskelijat ja oppilaitosten henkilöstö lataa sen puhelimeensa.

Applikaation infosivu avautuu maanantaina 31.8. osoitteessa www.koronavilkku.fi 

THL ja opetusministeriö ovat 4.8.2020 antaneet oppilaitoksille ohjeita turvalliseen koulunkäyntiin koronaepidemian aikana.

Kiitos, kun olet osaltasi mukana pyrkimyksissä rajoittaa mahdollisen toisen korona-aallon leviämistä.

Lisätietoja:

kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila, hannu.laurila@keuda.fi , 0500 461 330

viestintä- ja markkinointipäällikkö Hanna Nyrönen, hanna.nyronen@keuda.fi , 040 521 8428

Jaa sivu