Keuda-Talon talonrakentajaopiskelijat tutustumassa työnsä jälkeen

#uniikki Keuda-Talossa on kerännyt ihastusta uniikilla sisustamisellaan ja viimeistellyllä työnjäljellään. Keuda-Talossa onkin käynyt lukuisia asuntomessuvieraita elokuun alun jälkeen. Tällä viikolla messuilla kävi tutustumassa rakennusalan uusia, nyt syksyllä aloittaneita opiskelijoita Nurmijärveltä. Heidän joukossaan löytyi muutama jo aiemmin opintonsa aloittanut talonrakentaja -opiskelija, jotka olivat ehtineet mukaan asuntomessutaloon rakentamiseen.

Talonrakentajaopiskelijoista Ruben ja Mikko (alempi kuva)  olivat tekemässä keväällä autokatoksen panelointia sekä autokatoksen tiililattiaa. Muutaman kuukauden tauon jälkeen näkymät olivat muuttuneet kovasti. ”Vähän aikaa meni silmillä tottua täysin uuteen näkymään, hieno juttu, että päästiin nyt katsomaan valmiita rakennuksia”, Mikko totesi tutkiessaan tarkoin talon eri huoneita ja lopputulemaa.

IMG 0379 testi2
IMG 0369 vaaka

Messutalon rakentumiseen on omalla työpanoksellaan osallistunut yli 60 opiskelijaa sekä lukuisia opettajia ja ammattiohjaajia Keudasta. Mukana taloprojektissa on ollut rakennusalan, sisustusalan, sähköalan, talotekniikan, viheralan ja floristiikan opiskelijoita. Osa opiskelijoista on ollut mukana omista toimipisteistään käsin, esimerkkinä Keudan puuseppäopiskelijat, jotka ovat valmistaneet talon kaikki tammiset kalusteet.

IMG 0026 kukka
Itse asuntomessutalojen rakentuminen oli jaettu pääsääntöisesti Keudan eri toimipisteiden kesken rakennettavaksi. Esim. Nurmijärven talonrakentajat vastasivat autokatoksen toteutuksesta, Mäntsälän talonrakentajat toteuttivat sivuasunnon ja Järvenpään talonrakentajat hoitivat päätalon rakentumisen. Näin saatiin aikaan moniammatillista opetusta ja ohjausta, ja varmistettiin että työmaalla oli tarvittava määrä opettajia ja ammattiohjaajia tukemassa opiskelijoita.

Asuntomessuilla vieraili myös opiskelijoita Mäntsälästä, jotka olivat tulleet tarkistamaan oman työnsä jälkeä. Aatu vastasi paneloinnista #uniikki Keuda-Talon sivuasunnossa sijaitsevassa saunassa, joka muuten palkittiin Sauna from Finlandin kunniamaininnalla. Anni rakensi elementtiasennuksesta eteenpäin sivuasuntoa ja vastasi laatoituksen kauniista jäljestä. 

IMG 0099 pari

 

Jaa sivu