Keudassa opiskeleva henkilö on sairastunut tuberkuloosiin, altistumista ei katsota tapahtuneen Keudassa

Tiedote 29.8.2020 klo 13.33
 
Tartunnan saanut on opiskelijana Keuda Järvenpäässä, Sibeliuksenväylällä. Opiskelija on opiskellut tiloissa 13.-14.8. ja 17.-21.8.2020 välisinä aikoina yhteensä 27 tuntia, osa opiskelutunneista on tapahtunut ulkotiloissa.

 Altistuneiksi katsotaan henkilöt, jotka ovat olleet 40 tuntia tai kauemmin samassa tilassa (60 m2 tai pienempi tila) yhteenlaskettuna edellä mainitulla aikavälillä. Altistumisaika samassa tilassa, ei Keudassa opiskelun osalta ylity, jonka johdosta todennettua riskiä ei terveydenhuollon ammattilaisten näkökulmasta katsota olevan, eli altistuneita ei katsota olevan Keuda Sibeliuksenväylällä kanssaopiskelijoiden ja/tai henkilökunnan keskuudessa.

 Oppilaitoksen toiminta voi jatkua normaalisti.  Maanantaina 31.8.2020 on turvallista tulla opiskelemaan ja työskentelemään Järvenpään, Sibeliuksenväylän tiloihin, noudattaen terveyden- ja hyvinvointilaitoksen (THL) ja työterveyslaitoksen yleisiä turvaväli- ja hygieniaohjeistuksia.

 

Katso alta Keusoten mediatiedote.   

Mediatiedote-Jaervenpaeaessae-tuberkuloosisaltistus.pdf

Yleistä tietoa tuberkuloosista​​​​​​​

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/tuberkuloosi

Information about tuberculosis

https://www.ecdc.europa.eu/en/tuberculosis/facts

 

Lisätietoja:

Keuda: kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila, 0500 461330, hannu.laurila@keuda.fi

Jaa sivu