Uniikki projekti saatu päätökseen – Asuntomessujen jälkeisiä tunnelmia

Tuusulan asuntomessut 2020 on saatu kunnialla päätökseen. Upea Keuda-Talo on ollut­ uniikki ja kaiken kaikkiaan onnistunut projekti, johon on ottanut osaa 60 rakennusalan opiskelijaa opettajien ja ammattiohjaajien tukemana. Lisäksi välillisesti mukana on ollut lukemattomia opiskelijoita.

Soitimme sisustussuunnittelija Katariina Leppilammelle ja kysyimme vielä asuntomessujen jälkeisiä tunnelmia.

Mitkä on tämänhetkiset tunnelmat, sisustussuunnittelija Katariina Leppilampi?
– Samaan aikaan haikea ja huojentunut. Nyt se on ohi.

Miten viimeinen asuntomessupäivä meni?
– Viimeisenä päivänä oli todella paljon ihmisiä, jotka sanoivat talon olevan jotain erilaisia, uniikkia ja kaunista. Kodikas oli käytetyin adjektiivi, jota kuuli myös viimeisenä päivänä paljon.

Mitä Keuda-Talolla tarvitsee vielä tehdä tämän viikon aikana?
– Meillä on vielä tavaroiden tyhjentämistä ja loppusiivousta. Eilen Keuda-Talolla pidettiin myös myyntikuvaukset.

Miten tämä taloprojekti vaikutti sinuun?
– Hyvin opettavaisesti. Sain nähdä sisustussuunnittelijan näkökulmasta, kuinka iso projekti on oikein kyseessä: messutalon suunnittelu alusta loppuun, rakentamisessa mukana oleminen ja yhteistyökumppanuuksien hoitaminen. Kesän aikana hoidin myös kaikki kuvaukset ja kukka-asetelmat. Emännöin myös mediapäiviä ja olin mukana lehtihaastatteluissa. Olen nähnyt tämän projektin kasvun niin sanotusti vauvasta vaariin eli alusta loppuun.

Mikä on ollut mieleenpainunein vaihe projektissa?
– Loppuhuipennus. Kun taloprojekti alkoi lähestyä loppua, mutta vielä oli paljon tekemättä ja kuvaukset olivat tulossa. Se oli niin mahtavaa, kun keskellä rakennustelineitä saimme huoneita kuvausvalmiiksi. Pääsimme niin nopeasti rakennustöiden loppuvaiheessa kuvausvaiheeseen. Silloin oivalsin, että vau, tästä tuli upea!

Entä, mikä on ollut mieleenpainunein palaute Keuda-Talosta?
– Varmaan juurikin se kuinka moni on sanonut, että voisi muuttaa taloon vaikka heti. Varmaan tuhansia ihmisiä sanoi, että he kokevat talon kodikseen. Se on ollut sen merkki, että kansa on tykännyt. Monet myös kertoivat kuulleensa kommentteja, että jos jossain kohteessa kannattaa asuntomessuilla käydä, niin se on Keuda.

Millaiset terveiset haluaisit välittää mukana olleille Keudan väelle ja opiskelijoille?
– Miljoonat isot halaukset ja kiitokset! Kaikki tekivät upeaa työtä. Ja ihanaa, ettei kukaan hermostunut, kun ideoin loppuvaiheessa lisää, vaikka suunnitelmat olivat jo valmiina. Tekemässä oli tulevaisuuden huippurakentajia, -puuseppiä ja -ammattilaisia. Lämmin iso kiitos innostuneille opiskelijoille!

Jaa sivu