Keudan kasvatti Dani Hänninen kilpailee nyt Suomen MasterChef -tittelistä

Kuva: MTV3 / Sara Forsius

Keudalaisten keskuudessa heräsi tiistaina 1. syyskuuta valtava innostus, kun Suomen MasterChef 2020 -kausi lähti liikkeelle. Televisioruudussa nähtiin nimittäin tutut kasvot: Keudasta vuonna 2013 kokiksi valmistunut Dani Hänninen, 26, oli ammattilaiskokkien joukossa suorittamassa ensimmäistä tehtävää. Hännisellä oli vahva aloitus eikä hänen kasvoiltaan ollut havaittavissa jännitystä lainkaan.

”Olen tosi rauhallinen, järjestelmällinen ja määrätietoinen. Nämä näkyvät myös työskentelytavoissani. Mutta voin sanoa, että kyllä meistä jokaista jännitti todella paljon. Heti kun saimme ensimmäiset kokkaukset tehtyä, jännitys raukesi. Silloin näki, millaista tämä tulee olemaan”, Hänninen kertoo.

Meneillään oleva MasterChef -kausi poikkeaa edellisistä siten, että tällä kertaa toisistaan ottavat mittaa ammattilaiskokit. Tämän lisäksi ohjelman kanavapaikka vaihtui Neloselta Maikkarille.

”Kaikki kilpailijat ovat ammattilaisia ja pistävät parastaan. Kovatasoisuus tulee korostumaan jakso jaksolta. Kauden aikana tullaan näkemään paljon tunnetta ja taitoa”, Hänninen kuvailee.

Voisi kuvitella, että Hännisen kaltainen menestynyt kokki olisi haaveillut ravintola-alasta lapsuudesta lähtien. Näin ei kuitenkaan ollut. Hännisen rakkaus alaa kohtaan roihahti liekkeihin vasta ammattikoulun harjoittelujaksolla.

”Tämä on oikeastaan hauska tarina. En nimittäin päässyt yläkoulun jälkeen muualle kuin Keudan ravintola- ja catering-alan perustutkintoon. Ensimmäinen opiskeluvuoteni ei ollut kovin hohdokas. Moni muukin varmaan ajatteli, ettei tuosta mitään tule”, Hänninen naurahtaa.

Käänteentekevä tekijä oli Hännisen ensimmäinen työharjoittelu G. W. Sundmans -ravintolassa Helsingissä.

”Kun pääsin näkemään sen tekemisen palon, niin tajusin tämän olevan se juttu, mitä haluan tehdä.”

Tämä alkoi näkyä myös Hännisen opinnoissa. Opettajat alkoivat huomata, että Hänniselle syntyi kova palo oppia uutta ja kehittää itseään.

”Sain Keudasta ammattitaitoa, mutta myös kisakokemusta, joka oli korvaamatonta. Kun Keudan opettajat huomaavat, että joku on erityisen kiinnostunut ja hänellä on halu kilpailla, niin he antavat kyllä kaiken tukensa siihen. Minunkin opettajat, Elina Karvinen-Hakala ja Arto Oinonen, olivat korvaamattomia. Ilman heidän tukeaan ja luottamusta tekemiseeni, en olisi nyt tässä. Näiden opettajien panostus koko kilpailutoimintaan normaalin opetuksen ohessa on todella arvostettavaa. ”

 

Keudan jälkeen Hännisen rakkaus ravintola-alaa kohtaan on voimistunut vuosi vuodelta. Valmistuttuaan vuonna 2013 hän pääsi töihin juuri avautuvaan ravintola Sassoon Eero Vottosen kanssa. Tämän jälkeen hän kävi armeijan ja lähti opiskelemaan Haaga-Helia ammattikorkeakouluun ruokatuotannon johtamista.

Ammattikorkeakoulun lisäksi Hänninen on muun muassa pitänyt useita omia pop up -ravintoloita ja työskennellyt monissa huippuravintoloissa. Hän on toiminut esimerkiksi ravintola Grönin keittiömestarina. Ravintola Grön on saanut merkittäviä palkintoja ja lopulta Michelin-tähden helmikuussa 2018.

”Siitä kaikki kunnia Toni Kostianille.”

Kaiken tämän perusteella kuulostaa siltä, että MasterChef 2020 oli jopa luontainen jatkumo Hännisen uralla. Hänninen ei kuitenkaan tiennyt yleisestä hausta ohjelmaan ennen kuin puhelin alkoi laulaa.

”Tuttuni näkivät mainoksen ja alkoivat laittaa minulle viestiä, että hae tuonne, tuo on ihan äijän mesta.”

Mitä enemmän Hänninen pohti asiaa, sitä enemmän häntä alkoi kiinnostaa nähdä, miten televisiota ja etenkin ruoka-realitya tehdään. Hän laittoi hakemuksen sisään. Toukokuun koekuvausten jälkeen hän sai kuulla päässeensä mukaan.

”Oli siisti paikka päästä näyttämään oma tietotaitonsa kolmelle todella arvostetulle tekijälle Suomen ravintolakentällä. Kyllähän se on kova paikka, kun omaa annosta arvostellaan pienentäkin yksikohtaa myöden. Kaikista tuomareiden kommenteista, olivat ne ruusuja tai risuja, pitää kuitenkin ottaa kaikki irti.”

Hänninen kertoo saaneensa ohjelmasta lisää ammatillista itsevarmuutta. Nyt hän luottaa entistä enemmän omaan juttuunsa ja keskittyy siihen.

”Nuoria kun ollaan, niin paljon on vielä opittavaa, mutta paljon on myös annettavaa. Se tulee varmasti näkymään ohjelmassa. Kilpailutilanteet ovat niin erilaisia kuin normiravintolassa kokkaaminen. Se luovuus, mikä ihmiseltä löytyy, pääsee tuolla valloilleen.”

Jaa sivu