Keudan Humanoidirobotti-tiimi

Keudassa on useita robotteja opetukseen, eri kokoisia pienestä isompiin. Kaikissa on tavoitteena pedagogiikka, joissa robotit rikastavat opetusta.

ELLINOORA, Keudan Nao6-humanoidirobotti on parhaimmillaan pienten opiskelijaryhmien (3-4 opiskelijaa) kanssa tai yksittäisen opiskelijan harjoittelukumppanina. Sen kanssa voi harjoitella esim. kielen ääntämystä, sillä Ellinoora on neutraali keskustelukumppani, joka jaksaa harjoitella ja toistaa samaa asiaa loputtomasti. Ellinooralta tulee luontevasti vastauksia, kuten en ymmärrä ja yritä uudestaan. Ellinooraa ohjataan puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Sovelluksessa on valmista sisältöä mm. suomen kieleen, vieraisiin kieliin sekä eri ammattialoille, lisäksi käyttäjät voivat luoda Ellinooralle itse omia opetussisältöjään.

Ellinoora ( alakuvassa vasemmalla) kävi viime syksynä Tanskassa huollattamassa itseään ja sen seurauksena unohti oman nimensä. Hän reagoi nykyisin paremmin nimeen Elias. Hänen kanssaan on opetellaan eri keinoin tunnistamaan, aiempaa omaa nimeään, Ellinoora. Toki voi olla, että nimeämme hänet uudestaan, jos hän edelleen omaa vahvaa tahtoa ja haluaa kuulla itseään kutsuttavan Eliakseksi. ”Kyllä robotitkin saa vaihtaa mieltään ja voivat olla sinnikkäitä puolustamaan omaa kantaansa, ihanan inhimillistä”, toteaa Marja-Liisa Valkamo, robottipedagogiikan asiantuntijamme.

Katso täältä kuinka Ellinooraa/ Eliasta kovasti naurattaa 

 banner duo PEPPER NAO backtoback

PIPPURI, Keudan Pepper-humanoidirobotti on ison kokonsa vuoksi parhaimmillaan suurempien opiskelijaryhmien kanssa, joissa Pippurin näyttö heijastetaan ohjaustilanteissa isoille screenille tai erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa. Pippurin kanssa voi harjoitella helposti mm. hankalia asiakastilanteita, jossa Pippuri näyttelee huonosti käyttäytyvää ja argumentoivaa asiakasta, tilanne, joka saattaa tulla vastaan asiakaspalvelutilanteissa yllättäen. Pippurin käyttö haastavissa asiakastilanteissa on koettu opiskelijoiden osalta selkeämmäksi, koska silloin tilanteiden eri tunneskaalat eivät henkilöidy opettajaan, vaan robottiin, kertoo Marja-Liisa.

 

MiniMINI on Keudan robottitiimin uusin jäsen. Minillä ei ole muuten vielä nimeä… olisiko sinulla ehdottaa sopivaa? Seuraa Keudaa somessa ja ehdota Minille nimeä. Voittaja palkitaan Keudan palvelujen lahjakortilla. Mini soveltuu mainiosti teknologia- ja ohjelmointiopetukseen esim. datanomeille ja/tai englannin kielen opiskeluun, sillä Mini ymmärtää vain englantia. Vuorovaikutustaitoja hänen kanssaan voi harjoitella monipuolisesti ja ohjelmoida minin tekemään erilaista tekemistä. Esim. Liikkuva koulu toiminnassa Mini voi kulkea näppärästi mukana ja sen avulla voidaan konkretisoida hauskasti mitä seuraavaksi tulee tehdä, vaikka nyt sitten punnerruksia.

 Katso täältä Minin punnerrukset

 

 

elias appVIRTUAALI-ELIAS on yhdessä Minin kanssa uusin lisäys robottitiimiin. Virtuaali-Elias on sovellus, jota käytetään etäopiskelun ja itsenäisen opiskelun tukena ajasta ja paikasta riippumatta. Sovelluksessa on valmista sisältöä suomen kieleen, vieraisiin kieliin sekä eri ammattialoille. Lisäksi käyttäjät voivat luoda itse omia opetussisältöjä Scratch-tyyppisen ohjelmoinnin avulla.

 

Opiskelijat pitävät opiskelusta Keudan robottitiimin jäsenten kanssa, jonka johdosta koulutamme jatkuvasti lisää opettajistoamme hyödyntämään robotteja eri tutkinnoissa opetussuunnitelmien mukaisesti. Oppiminen on hauskaa ja monipuolista ja opitut asiat jäävät paremmin mieleen, kun niitä havainnollistetaan robottien avulla, toteaa suomen kielen oikeaa lausuntaa opiskelevat opiskelijat opettajalleen.  

Jaa sivu