Media-alan opiskelijat toivat keravalaisnuorten rauhanteot näkyviksi

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon opiskelija Janne Raevuori toimi projektissa tukena editoijille. Hän selvitteli esimerkiksi verkkoyhteyksiin ja editointiin liittyviä haasteita. 

Viime viikon perjantaina 4. syyskuuta upea Gutsy Go Kerava -projekti huipentui Drive in -ensi-iltanäytökseen, jossa näytettiin keravalaisnuorten tekemiä rauhantekoja. Kyseessä ei ollut mikään pikkuprojekti, sillä siihen otti osaa yhteensä 400 yläkoululaista, Gutsy Go:n tuotantotiimi sekä 32 Keudan media-alan opiskelijaa Wärtsilänkadun toimipisteeltä.

”Ensi-ilta oli erityinen spektaakkeli: kymmeniä autoja, iso valkokangas ja aivan uudenlaisen kyläkokouksen fiilistä tutulla urheilukentällä. Tunnelma oli lämmin ja innostunut sateesta huolimatta. Autoissa istuneet katsoja aplodeerasivat töörräämällä ja vilkuttamalla valoja – ja jopa ilman autoa saapuneiden vieraiden lapasista lähetynyt kumea taputus kuului”, Gutsy Go:n tiedottaja Sandra Lamppu iloitsee.

”Eräs nuori kuvaili ensi-illan jälkeen, että muiden tekoja katsomalla hyvä mieli viikosta kasvoi entisestään. Hän oli oppinut Gutsy Go:sta erilaisuutta ja arvostusta”, Lamppu jatkaa.  

Keravalaiset kahdeksasluokkalaiset saivat ideoida, toteuttaa ja kuvata rauhantekoja. Tuloksena syntyikin yhteensä 40 rauhaa ja luottamusta vahvistavaa tekoa kaupunkilaisten hyväksi. Nuoret esimerkiksi auttoivat kiireisiä ja väsyneitä lapsiperheitä, pelastivat hukkaomenoita mätänemistä sekä ilahduttivat ikäihmisiä turvavälit huomioiden. Keudan media-alan opiskelijat editoivat nämä kuvatut rauhanteot hienoiksi kokonaisuuksiksi.  

”Gutsy Go on ollut kolme vuotta olemassa. Se syntyi havainnosta, että nuorissa on valtavasti potentiaalia, joka jää hyödyntämättä. Usein nimittäin ajatellaan, että vasta aikuisena, kun on käynyt koulun, niin sitten vasta voi vaikuttaa. Gutsy Go:n ytimessä on, että nuoret saavat tehdä ja vaikuttaa heti”, Lamppu kertoo.

Teksti jatkuu kuvan alla.

GutsyGo3
Niku Kivisaari suoritti projektin aikana työharjoittelua Gutsy Go:lla.

Keudan media-alan opiskelijat editoivat keskiviikosta perjantaihin keravalaisnuorten kuvaamia rauhantekoja. Gutsy Go:lla työharjoittelua suorittava opiskelija Niku Kivisaari kuvailee projektin ydinajatuksena olevan sydämellisyys ja hyvän levittäminen.

Media-alan opettaja Hanna Azevedo on ollut innoissaan tästä projektista ja juurikin opiskelijoiden ja työpaikkojen välisestä yhteistyöstä.

”Opettamisen lisäksi tykkään, että on erilaisia projekteja ja asiakastöitä. On palkitsevaa nähdä, kun nuoret pääsevät tekemään opintoja lähempänä oikeaa työelämää”, Azevedo toteaa.

Gutsy Go Keravan myötä Keudan opiskelijat saivatkin käytännönläheisen kokemuksen siitä, minkälaista on tehdä editointityötä nopeatempoisen projektin parissa.

”Keudalaiset ovat olleet äärimmäisen tärkeässä roolissa. Tämä on ollut mahtava mahdollisuus, että olemme saaneet nuoria editointipuolelle. Ja miten taitavia tyyppejä täällä on”, Lamppu iloitsee.

Videoita julkaistaan myöhemmin Youtubessa.

Katso tästä Gutsy Go Kerava Highlights: https://www.youtube.com/watch?v=I0TzfZaag6g 

Lue lisää Gutsy Go:sta: https://www.gutsygo.fi/

GutsyGo1

Jaa sivu