Kasvatustieteen maisterista valokuvaajaksi – Keudasta löytyi oma polku unelman saavuttamiseksi

On arkiaamu Keudan Pasilan toimipisteessä. Opettajat pitävät palaveria, mutta muuten rakennuksessa on hiljaista. Oppitunnit eivät ole vielä alkaneet.

Myös pikku-studiossa, jossa opiskelija Laura Kiuru, 26, pystyttää tottuneesti kuvausvalaistusta, on rauhallinen tunnelma. Keväällä media-alan opinnoissa aloittanut Kiuru viettää täällä usein aikaa. Vaikka opintoja on takana vasta noin puoli vuotta, Kiuru tekee jo uuterasti valokuvaustöitä kevytyrittäjänä.

”Muutin Helsinkiin seitsemän vuotta sitten, kun aloitin opinnot Helsingin yliopistossa. Olen valmistunut kasvatustieteen maisteriksi. Minua on kuitenkin aina kiinnostanut valokuvaaminen ja visuaalinen työ. Olen harrastanut paljon valokuvaamista, mutta halusin saada vielä teknistä osaamista”, Kiuru kertoo.

Kiuru selasi läpi pääkaupunkiseudun valokuvaus- ja videopuolen koulutusvaihtoehdot, jolloin hän löysi Keudan. Siitä alkoi Kiurun ammatillisen koulutuksen matka, jota hän ei ole päivääkään katunut.

”Olen tykännyt tosi paljon opiskella Keudassa. Täällä on todella innostavia opettajia. Esimerkiksi audiovisuaalinen ohjaaja Toni Randén on ollut aivan huikea. Häneltä saa aina ideoita ja neuvoja. Hän auttaa paljon kalusteasioissa”, Kiuru kehuu.

 

Jo ennen opintojen alkua Kiuru kuvasi paljon muille lifestyle-tyylisiä somekuvia. Kiuru on havainnut, että vastaavanlaisille kuville on enenevässä määrin kysyntää.

”Yhä useammat ihmiset kaipaavat tasokkaampia valokuvia julkaistavaksi eri someväylissä. Instagramin lisäksi olen kuvannut ihmisille jopa Tinder-kuvia. Laadukkaat lifestyle-kuvat eivät ole enää vain sisällöntuottajien ja somevaikuttajien juttu”, Kiuru toteaa.

Näiden lisäksi Kiuru tekee myös esimerkiksi valmistujais- ja hääkuvausta. Hän on huomannut, että ihmisten kuvaaminen on hänen juttunsa. Kiurusta on ihanaa tuoda valokuvissa ihmisten parhaat puolet esiin.

”Minua kiinnostavat ihmisten kasvot. Tästä syystä otan paljon lähi- ja puolivartalokuvia. Kaikista ihmisistä löytyy kauniita piirteitä. Haluankin saada ihmiset näyttämään hyvältä valokuvissa – se on aina tavoitteeni kuvauksissa.”

Kiurun ottamia valokuvia selatessa näkee, että häneltä löytyy visuaalista silmää. Hän kokeekin, että sommittelu ja ihmisten rentouttaminen kuvaustilanteissa ovat hänen vahvuuksiaan. Eikä ihme. Kiurun kanssa on helppo jutella ja hän on tilanteessa aidosti läsnä.

 

Kiuru uskoo perustavansa oman yrityksen tulevaisuudessa. Kun opinnot Keudassa etenevät, hän saa yhä enemmän kaipaamansa teknistä osaamista, joka taas laajentaa kuvausmahdollisuuksia entisestään.

”Toki perusjärkkärillä pääsee hyvin alkuun. Haluan kuitenkin hallita laajemmin välineistöä, jotta kuvaukset onnistuvat haastavissakin olosuhteissa.”

Aiemmin yliopiston johtajuushankkeen parissa työskennellyt Kiuru on haaveillut, että hän saisi yhdistää molemmat osaamisalansa tulevaisuuden työssään. 

”Minulle heräsi ajatus visuaalisuuden ja kasvatustieteen yhdistämisestä omassa työssä. Se oli myös yksi syy, miksi hain Keudaan. Keudan koulutus voisi tukea esimerkiksi viestintäpuolen työskentelyä hanketoiminnassa.”

Kiuru ei näe myöskään mahdottomuutena, että hän voisi itsekin opettaa valokuvausta tulevaisuudessa. Keudan media-alan koulutus voi avata useita eri ovia ammatillisella kentällä.

 

Lue lisää media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta ja media-alan ammattitutkinnosta!

Laura Kiurun valokuvia löytyy Instagramista @laurakiuruphotography -nimimerkillä.

Tässä Laura Kiurun ottamia valokuvia:

5
4
3

Jaa sivu