Keudan opiskelijaravintolat alkavat tarjota maksutonta aamupuuroa opiskelijoille

Viikolla 40 vietetään Hyvinvointiviikkoa oppilaitoksissa ympäri maata. Keudan toimipisteillä tämä näkyy erilaisina tapahtumina, mutta myös maksuttoman aamupuuron tarjoamisena opiskelijoille ennen oppituntien alkua. Hyvinvointiviikon aamupuuroa ovat olleet järjestämässä Keudan opiskelijakunta Kuoma sekä toimipisteet. Aamupuuroa on tarjottu opiskelijoille Keudan toimipisteillä vuosittain osana Hyvinvointiviikkoa.
 
Tänä vuonna Keudassa päätettiin kuitenkin jatkaa aamupuurotarjoilua kokeilumuotoisesti viikosta 41 alkaen. Maanantaista 5. lokakuuta alkaen kaikissa Keudan toimipisteissä, joissa sijaitsee opiskelijaravintola, tarjotaan opiskelijoille maksuton aamupuuro ennen oppituntien alkamista. Aamupuurohetkissä noudatetaan voimassa olevia hygieniasuosituksia. Puuroa tullaan tarjoilemaan maanantaista perjantaihin opetussuunnitelman mukaisina työaikoina. Kokeilun taustalla on halu tukea opiskelijoiden hyvinvointia ja kannustaa terveellisiin elämäntapoihin. 
 
”Aloitteessa ovat olleet mukana Kuoma sekä eri koulutusten järjestäjät. Opiskelijat, opettajat ja muu henkilökunta kokevat tärkeänä, että opiskelijan päivä on tasapainossa. Jos aamupala jää kiireessä syömättä, opiskelutulos ei ole samanlainen verrattuna siihen, kun on nauttinut tasapainoisen aterian”, Keudan ruokapalvelupäällikkö Iiris Kauneela sanoo. 
 
Keudan opiskelijakunta Kuoman aktiivi Daniel Baptista muistaa, kun asiasta keskusteltiin ja äänestettiin opiskelijakunnan keskuudessa. Aamupuuron todettiin olevan todella hyvä asia. 
 
”Hyvä asia se on, sillä jokaisen kuuluisi syödä aamupala. Itseltäkin se jää valitettavasti usein välistä. Aamupuuro on hyvä tapa tuoda terveellisyyttä elämään”, Baptista luonnehtii ja kertoo aikovansa käydä syömässä jatkossa aamupuuron oppilaitoksella. 
 
Kauneela kertoo, että aamupuuro noudattaa Opetushallituksen Hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä ruokailusta – ruokasuositus ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin -julkaisua, jota Keuda on ollut mukana tekemässä. Keuda noudattaa hyvin Opetushallituksen uusia toisen asteen kouluruokasuosituksia. 
 
”Kyllähän tässä toteutetaan myös Keudan arvoja välittämisestä, vastuullisuudesta sekä uniikista Keudasta. Tämä ei ole mikään pikkujuttu, mitä lähdetään toteuttamaan. On oma prosessinsa järjestää yksi ateria päivässä lisää opiskelijoille. Haluamme kuitenkin tukea opiskelijoiden hyvinvointia”, Kauneela painottaa. 
 

Jaa sivu