Keudassa on todettu kahta erillistä koronavirustartuntaa

Keudassa on todettu kahta erillistä koronavirustartuntaa

Julkaistu: 29.9.2020

Tartunnan saanut on Keudan opiskelija. Hän on opiskellut Keravalla, Keuda Sarviniitynkadun tiloissa 22 – 23.9.2020. Muutama henkilöstön jäsen sekä opiskelija on mahdollisesti altistunut tartunnalle. Heidät on kontaktoitu tartuntatautiviranomaisen toimesta ja annettu tarkemmat ohjeistukset.  

Muiden henkilöiden ei katsota altistuneen tartunnalle, joten oppilaitoksen toiminta voi jatkua normaalisti.

Toinen tartunnan saanut on myös Keudan opiskelija. Hän ei ole oleskellut Keudan tiloissa, vaan on altistunut ja saanut tartunnan työssäoppimisjaksollaan. ko. opiskelija on kontaktoitu tartuntatautiviranomaisen toimesta ja annettu tarkemmat ohjeistukset sekä kartoitettu työssäoppimisjakson aikaiset mahdolliset altistuneet. Tämän tapauksen johdosta mahdollisesti altistuneita ei ole Keudan henkilöstössä eikä opiskelijoiden joukossa.

 Olemme tarkentaneet ja täsmentäneet ohjeistuksia koronavirustartuntoihin liittyen, ennakoivan toiminnan merkityksestä, sekä lisänneet muistutuksia käsienpesusta ja turvavälien noudattamisohjeita.

  Jos sinulle tulee koronavirustautiin sopivia oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, väsymys, haju-/makuaistin menetys, ripuli), soita kotikuntasi koronaneuvontaan ja/tai työterveyshuoltoon.

Yleistä tietoa koronaviruksesta puhelimitse ja chatissa

Puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Palvelua saa ensisijaisesti suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

Löydät oman kotikuntasi verkkosivuilta tarkemman ohjeistuksen. Lisätietoa koronaviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: https://thl.fi/fi/

Ohjeet kotikaranteeniin määrätyille

 

På svenska: Behandling av coronavirussjukdomen och vårdanvisningar

https://thl.fi/sv/web/infektionssjukdomar-och-vaccinationer/aktuellt/aktuellt-om-coronaviruset-covid-19/symtom-och-behandling-coronaviruset/behandling-av-coronavirussjukdomen-och-vardanvisningar

 In English: Treatment of coronavirus and instructions for the infected

https://thl.fi/en/web/infectious-diseases-and-vaccinations/what-s-new/coronavirus-covid-19-latest-updates/symptoms-and-treatment-coronavirus/treatment-of-coronavirus-and-instructions-for-the-infected
 

Lisätietoja: kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila, 0500 461330, hannu.laurila@keuda.fi

Jaa sivu