Keudassa todettu koronatartunta

Keudassa todettu koronatartunta

Julkaistu: 30.9.2020

Tartunnan saanut on Keudan opiskelija. Hän on opiskellut Tuusulassa, Keuda Kirkkotien tiloissa 22.9.2020. Kaikkiaan noin 30 henkilöstön jäsentä sekä opiskelijaa on mahdollisesti altistunut tartunnalle. Heidät kontaktoidaan tartuntatautiviranomaisen toimesta ja annetaan tarkemmat toiminnalliset ohjeistukset.

Muiden henkilöiden ei katsota altistuneen tartunnalle, joten oppilaitoksen toiminta voi jatkua normaalisti.

Olemme tarkentaneet ja täsmentäneet ohjeistuksia koronavirustartuntoihin liittyen, ennakoivan toiminnan merkityksestä, sekä lisänneet muistutuksia käsienpesusta ja turvavälien noudattamisohjeita.   

Jos sinulle tulee koronavirustautiin sopivia oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, väsymys, haju-/makuaistin menetys, ripuli), soita kotikuntasi koronaneuvontaan ja/tai työterveyshuoltoon.  

Yleistä tietoa koronaviruksesta puhelimitse ja chatissa

Puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Palvelua saa ensisijaisesti suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi ja englanniksi. Löydät oman kotikuntasi verkkosivuilta tarkemman ohjeistuksen.

Lisätietoa koronaviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: https://thl.fi/fi/

Ohjeet kotikaranteeniin määrätyille  

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/karanteeni-eristys-ja-karanteenia-vastaavat-olosuhteet  

På svenska: Behandling av coronavirussjukdomen och vårdanvisningar https://thl.fi/sv/web/infektionssjukdomar-och-vaccinationer/aktuellt/aktuellt-om-coronaviruset-covid-19/symtom-och-behandling-coronaviruset/behandling-av-coronavirussjukdomen-och-vardanvisningar   ·

In English: Treatment of coronavirus and instructions for the infected https://thl.fi/en/web/infectious-diseases-and-vaccinations/what-s-new/coronavirus-covid-19-latest-updates/symptoms-and-treatment-coronavirus/treatment-of-coronavirus-and-instructions-for-the-infected  

Lisätietoja: kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila, 0500 461330, hannu.laurila@keuda.fi

Jaa sivu