ICT-opiskelijat Niko ja Lauri ovat mukana tekemässä Murros2020 -tapahtumaa

Niko Timoskainen ja Lauri Hallanaho ovat päässeet osana työharjoitteluaan valmistelemaan Murros2020 -tapahtumaa. Heidän työharjoittelupisteensä sijaitsee Peltolassa Järvenpäässä.

Murros2020 -tapahtuma on jo aivan nurkan takana. Torstaina 8. lokakuuta verkossa ja osittain virtuaalisena pidettävä tapahtuma pitää sisällään mielenkiintoisia esityksiä ja puheenvuoroja muun muassa kestävästä kehityksestä, teknologian vaikutuksesta ihmiseen, ammatillisen koulutuksen tulevaisuudesta ja digitoiminnasta, AR- ja VR-teknologiasta sekä niiden käyttämisestä opetuksessa. 

Osittain virtuaalisena järjestettävä tapahtuma takaa osallistujille uniikin seikkailun virtuaalimaailmaan rakennetussa todellisuudessa. Mukana tätä virtuaalista maailmaa ovat olleet tekemässä sekä Keudan henkilökunnan väkeä että opiskelijoita. 

Keudan opiskelijoista merkittävässä roolissa tapahtumavalmisteluissa ovat olleet Niko Timoskainen, 18, ja Lauri Hallanaro, 18. He opiskelevat kolmatta vuotta tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa ja suorittavat parhaillaan työharjoittelua Keudassa. Murros2020 -tapahtumapäivänä heidän tehtävänään on vastata sisäisen streamin eli lähetyksen ylläpidosta sekä virtuaalihaastattelujen järjestämisestä.  

”Tämä on kyllä oikeasti erilainen kokemus. En ole päässyt tekemään mitään vastaavaa aiemmin. Nyt kun nämä VR-jutut alkavat olla pinnalla, niin on hienoa nähdä, miten Keuda on lähtenyt mukaan siihen maailmaan”, Hallanaro kuvailee.  

”Tätä on kyllä hauska päästä toteuttamaan”, Timoskainen täydentää. 

 
Työharjoittelun ensimmäisen osan Timoskainen ja Hallanaro suorittivat touko-kesäkuun aikana. Elokuussa alkanut toinen harjoittelujakso kestää joulukuuhun saakka. Timoskainen ja Hallanaro päätyivät sattumien kautta suorittamaan harjoittelua Keudaan. 

”Meillä molemmilla oli alun perin harjoittelupaikat muualla. Ne kuitenkin menivät koronan takia puihin, jolloin Keudalta tarjottiin harjoittelua. Jälkikäteen ajateltuna oli onni päästä tänne”, Hallanaro toteaa. 

Murros2020 -tapahtumavalmistelujen lisäksi Timoskainen ja Hallanaro ovat päässeet muun muassa asentamaan puhelimia ja tietokoneita sekä vaihtamaan näyttöjä ja muita oheislaitteita eri toimipisteissä. Lisäksi he ovat asentaneet tietokoneita ja päivittäneet niihin ajureita. Työnkuvaan on sisältynyt monipuolisesti IT-tuen tehtäviä. 

”Tässä pääsee kehittämään yleistä tietotaitoa elektronisten laitteiden kanssa. Täällä kohtaa erilaisia haasteita, sillä täällä pääsee käyttämään sellaisia laitteita, joihin ei esimerkiksi kotiympäristössä törmäisi”, Hallanaro kuvailee. 

”Puhelimien asennukset ovat mukavinta hommaa. Ne osataan kyllä jo aika hyvin. Hienoa on myös se, että tehtävien ohella pääsee harjaannuttamaan sosiaalisia taitoja, joka on osa tätä työtä”, Timoskainen kertoo.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat Timoskaisella ja Hallanarolla vielä auki. Molemmat ovat kuitenkin sitä mieltä, että he tulivat valinneeksi oikean alan itselleen. He molemmat toivovat, että tulevaisuuden työpaikka tulisi tarjoamaan heille mahdollisimman erilaisia ja monipuolisia työtehtäviä. 

”Hyvä esimerkki on tämä Murros2020 -proggis. Aina on kiva tehdä jotain erilaista”, Hallanaro kiteyttää.
 
Lue lisää Murros2020 -tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan! 

Jaa sivu