Kasvomaskien käyttö Keudassa

Henkilösuojainten käyttöä suositellaan Keudassa vahvasti, eli

  • Toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa.
  • Muista etäisyydet myös ruokailutilanteissa.
  • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Ensisijaiset torjuntatoimet koronviruspandemian aikana ovat töiden ja opetuksen järjestäminen uudella tavalla, turvaväleistä, hygieniasta ja hyvästä ilmanvaihdosta huolehtimalla.

Keuda linjaus on, että kasvomaskia suositellaan käytettäväksi tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista ja joita ei pystytä järjestämään etäyhteyksin tai turvavälejä noudattaen.

Keudan henkilöstöllä on tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista, mahdollisuus käyttää opetus- ja ohjaus- sekä asiakaspalvelutilanteissa suojavisiiriä ja/tai kasvomaskia, jotka Keuda, työnantajana henkilöstölleen mahdollistaa. Kodin ja työpaikan välillä liikkumiseen Keuda ei tarjoa maskeja.

Asiakaspalvelutilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista ja joita ei pystytä järjestämään etäyhteyksin tai turvavälejä noudattaen, esim. kauneushoitoa tuottava kosmetologiopiskelija, tulee käyttää kasvomaskia. Lähikontaktin määritelmä: on tekemisissä kasvotusten tai samassa huoneessa/ tilassa, joka kestää yli 15 minuuttia ilman suositeltuja 1-2 metrin turvavälejä.

Keudan linjaus on, että opiskelijoiden kasvomaskien hankinta tapahtuu omaehtoisesti jokaisen opiskelijan toimesta. Myös Keusoten, OKM:n ja THL:n suosituksen mukaisesti jokainen hankkii maskinsa itse. Jokainen kunta huolehtii, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville on saatavissa maskeja ilmaiseksi, jos oma asuinkuntasi kuuluu suosituksen voimassaoloalueeseen. Kasvomaskien jakelupisteet KeuSoten alueella.

 

Jaa sivu