After #Murros2020: Oppimisen murros ja kestävän kehityksen haaste

Tulevaisuudentutkija Risto Linturi puhui #Murros2020 -tapahtumassa videolähetyksen välityksellä. 

 

#Murros2020 -tapahtumassa kuultiin monia avartavia puheenvuoroja liittyen ihmiseen ja ihmisyyteen teknologian murroksessa. Tapahtumapäivän alussa tulevaisuudentutkija Risto Linturi avasi puheessaan oppimisen murrosta sekä kestävän kehityksen haastetta.

 Puheensa alkupuolella Linturi tarkasteli ihmisyyden ydintä ja sitä, miten se on ilmennyt eri tilanteissa ja ympäristöissä aikojen saatossa. Tästä hän jatkoi siihen, mitä kaikkea ihminen on kokeillut, josta päästiin luontevasti teknologiaan. Linturi sanoi itse käsittävänsä teknologian hyvin laajana ilmiönä, johon voidaan sisällyttää hyvin laaja-alaisesti asioita. Ja suunta on kuitenkin se, että me opimme koko ajan lisää. 

Hän nosti esiin myös erilaisia globaaleja haasteita, kuten esimerkiksi ilmastonmuutoksen. Hän myös nosti esiin keinoja, kuinka näihin on jo vastattu ja voidaan tulla vastaamaan teknologian avulla.

Kun teknologia kehittyy ja robotiikka yleistyy, niin tämän pohjalta Linturi esitti kuulijoille kysymyksen: mitä meidän tulee osata tulevaisuudessa? Näin ollen puheessa palattiin jälleen ihmisyyden äärelle. Linturi avasi kuulijoille, mitä ihmisyyden piirteitä tekoälyllä ei ole voitu vielä tavoittaa. 

”Maailma muuttuu nopeasti. Hienoa nähdä Keudan syleilevän uusia oppimisen tapoja ja uusia tekemisen keinoja”, Linturi totesi lopuksi. 

Lue lisää lokakuussa pidetyn #Murros2020 -tapahtuman sisällöstä!

Jaa sivu