After #Murros2020: Aivot, tekoäly, oppiminen ja empatia

Tulevaisuudentutkija Katri Saarikivi puhui #Murros2020 -tapahtumassa videolähetyksen välityksellä. 

#Murros2020 -tapahtumassa kuulimme mielenkiintoisen puheenvuoron aivotutkija Katri Saarikiven toimesta aivoista, tekoälystä, oppimisesta ja empatiasta.  

Katri avasi ihmisyyden ja oppimisen muotoutumista, ihmisen pitkäaikaista kasvua vauvasta aikuiseksi verrattuna esim. mustekalaan, joka jo vauvana osaa kaiken, mitä elämänsä aikana tarvitsee. Katri puhui myös millaiset mielentilat sekä tunteet ovat hyödyksi oppimiselle ja tukevat oppimisen toteutumista.  

Webinaarissamme Katri avasi näkökulmia mm. miten teknologia voi paremmin vastata tulevaisuuden tarpeisiin, kun esim. käsin kirjoittaminen aktivoi enemmän aivojen oppimiseen liittyviä taitoja kuin koneella kirjoittaminen ja johtaa syvempään taitojen ymmärtämiseen ja oppimiseen. Lisäksi miten teknologian tarkoituksena on tulevaisuudessakin täydentää ihmisyyden puutteita ja miksi ihmisen kannattaisikin keskittyä monimutkaiseen ongelman ratkaisuun ja jättää ”helpommat” ongelmat teknologialle.

katri 3

”Oppiminen edellyttää tunteen, empatiataitojen ja vuorovaikutuksen huomioimista” korostaa Katri Saarikivi.

Lue lisää lokakuussa pidetyn #Murros2020 -tapahtuman sisällöstä!

Jaa sivu