After #Murros2020: Ammatillinen koulutus pilvessä

ThingLinkin perustaja Ulla Maaria Koivulan piti esityksensä videoitse #Murros2020 -tapahtumassa.

 

#Murros2020 -tapahtumassa kuultiin esityksiä myös englannin kielellä, jotta tapahtuma tavoittaisi laajemminkin aiheesta kiinnostuneita. Videoyhteydellä englannin kielellä esityksen piti muun muassa ThingLinkin perustaja Ulla Maaria Koivula.

ThingLink -palvelun avulla on mahdollista rakentaa visuaalisia oppimiskokemuksia interaktiivisten kuvien, videoiden ja 360 median avulla. Koivula perusti yrityksen sillä ajatuspohjalla, että kuvat ja videot tulevat olemaan tulevaisuuden oppimisympäristö.

”Halusimme tehdä erittäin helpoksi tietojen lisäämisen kuviin ja videoihin”, Koivula kertoo.

Koivulan esityksessä lähestyttiin aihetta ”Ammatillinen koulutus pilvessä”. Hän kertoi, että 50 % Suomen ammatillisista koulutusten organisaatioista käyttävät ThingLink-palvelua.

Näiden käyttäjien neljä tärkeintä tavoitetta on tehdä fyysisiä oppimisympäristöjä saavutettavaksi missä tahansa, antaa opiskelijoiden tehdä oppimisestaan näkyvää, saada vuorovaikutteista e-oppimissisältöä LMS:ään (Learning Management System esim. Moodle) sekä tehdä ammatillista kehitystä kustannustehokkaammaksi.

Koivula avasi myös erilaisia konkreettisia käyttötapoja ja -mahdollisuuksia. Lisäksi hän kertoi olemassa olevista mahdollisista haasteista ja asioista, joita tulee huomioida, jos ammattikoulututkintoja halutaan tuoda kokonaan verkkoon.

”Uskon, että meillä on suuri mahdollisuus toimia malliesimerkkimaana siinä, kuinka tuoda onnistuneesti verkossa tapahtuva ammatillinen koulutus synkronoidusti opetusmetodeihin”, Koivula toteaa.

Lue lisää lokakuussa pidetyn #Murros2020 -tapahtuman sisällöstä!

Jaa sivu