Keudassa todettu koronatartunta

Tartunnan saanut on Keudan opiskelija, joka on opiskellut Keravalla, Keuda Sarviniitynkadulla tiloissa 3.-4.11.2020 välisenä aikana. Noin 25 opiskelijaa ja henkilöstön jäseniä on ko. aikana mahdollisesti altistunut tartunnalle. Heidät on kontaktoitu/ kontaktoidaan tartuntatautiviranomaisen toimesta ja annettu tarkemmat ohjeistukset.

Ennakoivana toimenpiteenä olemme siirtäneet mahdollisten altistuneiden henkilöiden osalta tapahtuvaa opetusta ja työskentelyä etätoiminnoilla tapahtuvaksi. Muiden henkilöiden ei katsota altistuneen tartunnalle, joten oppilaitoksen toiminta voi jatkua normaalisti.

Oman kuntasi/kaupunkisi tartuntatautiviranomainen kartoittaa altistuneet, ottaa heihin yhteyttä puhelimitse ja asettaa altistuneet kotikaranteeniin. Pyydämme, että vastaatte myös tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin.

Jos sinulle tulee koronavirustautiin sopivia oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, väsymys, haju-/makuaistin menetys, ripuli), soita kotikuntasi koronaneuvontaan ja/tai työterveyshuoltoon.

 

Yleistä tietoa koronaviruksesta puhelimitse ja chatissa

Puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Palvelua saa ensisijaisesti suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

Löydät oman kotikuntasi verkkosivuilta tarkemman ohjeistuksen. Lisätietoa koronaviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: https://thl.fi/fi/

•                         Ohjeet kotikaranteeniin määrätyille

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/karanteeni-eristys-ja-karanteenia-vastaavat-olosuhteet

 

•                         På svenska: Behandling av coronavirussjukdomen och vårdanvisningar

https://thl.fi/sv/web/infektionssjukdomar-och-vaccinationer/aktuellt/aktuellt-om-coronaviruset-covid-19/symtom-och-behandling-coronaviruset/behandling-av-coronavirussjukdomen-och-vardanvisningar

 

•                         In English: Treatment of coronavirus and instructions for the infected

https://thl.fi/en/web/infectious-diseases-and-vaccinations/what-s-new/coronavirus-covid-19-latest-updates/symptoms-and-treatment-coronavirus/treatment-of-coronavirus-and-instructions-for-the-infected

 

Lisätietoja: kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila, 0500 461330, hannu.laurila@keuda.fi

Jaa sivu