Liiketoiminnan opinnot toivat työpaikan ja selkeyttä tulevaisuuden suunnitelmiin

Kuvassa Timjami Juntunen, vastuuopettaja Anu Lappalainen, Josefina Määttänen, Janna Lammi ja Mette Verkkomäki. 

Viime viikolla Keuda Sipoon toimipisteellä juhlittiin pienimuotoisesti valmistujaisia, kun ryhmä liiketoiminnan perustutkinto-opiskelijoita valmistui merkonomeiksi. Vastuuopettaja Anu Lappalainen sai ojentaa tutkintotodistukset Timjami Juntuselle, Josefina Määttäselle, Janna Lammille ja Mette Verkkomäelle.

Saimme haastateltavaksi Timjami Juntusen ja Josefina Määttäsen, jotka kertoivat heidän opinnoistaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan.

 

Juntunen kertoo, että suuri osa hänen suvustaan työskentelee liiketoiminnan parissa. Tämä sai myös hänet kiinnostumaan alasta ja hakeutumaan merkonomiopintoihin.

”Tämä taitaa kulkea meillä suvussa. Ennen halusin olla kiinteistövälittäjä, sillä tykkään pitää esityksiä. Nyt unelmatyöni olisi toimia investointipankkiirina. Toimenkuvissa on osittain samaa, sillä investointipankkiirit järjestävät esimerkiksi yritysostoja yritysten välillä. Siinä toimitaan tavallaan keskimiehenä kauppojen välillä”, Juntunen kertoo.

Juntunen toteaa tutkintopaperin saatuaan, että fiilis on vapautunut. Nyt hän pääsee tekemään tulevaisuuden suunnitelmia. Ensiksi hän aikoo hakea töitä talven ajaksi. Keväällä hänen tarkoituksenaan on hakea tradenomiopintoihin Haaga-Helia ammattikorkeakouluun.

”Haluaisin suuntautua Raha ja talous -puolelle. Merkonomiopinnoissakin tykkäsin tehdä eniten tuloksellisen toiminnan juttuja, budjetteja ja rahoitusjuttuja. Kiinnostus näihin heräsi minulla tämän vuoden aikana”, Juntunen sanoo. 

Määttänen aloitti opiskelunsa ammatillisessa koulutuksessa ensin hiuspuolella. Hän huomasi kuitenkin pian, että ala ei ollut häntä varten.

”Ehdin olla kaksi viikkoa hiusalalla, kun huomasin, ettei se ollut juttuni. Olin laittanut kakkosvaihtoehdoksi merkonomipuolen, jonne vaihdoin aika pian”, Määttänen kertoo.

Liiketoiminnan opinnot tuntuivat Määttäsestä heti omalta jutulta. Opinnot avasivat Määttäselle ovet myös työelämään. Hän suoritti toisen vuoden harjoittelun K-marketissa, jossa hän työskentelee tänäkin päivänä. Määttänen haluaakin jatkaa työntekoa hyvässä työpaikassa.

”Keudassa on ollut helppoa ja joustavaa opiskella. Siellä mahdollistettiin opiskelut työn ohella”, Määttänen kuvailee opintietään Keudassa.

 

Lue lisää Keudan liiketoiminnan perustutkinto-opinnoista! Opintoihin voit hakea myös jatkuvan haun kautta!

Jaa sivu