Ravintola Paatela avasi ovensa – Opiskelijoiden tasokkaassa pop up -ravintolassa on jo pitkät jonot

Muutaman kerran vuodessa pidettävä pop up -ravintola Paatela on opiskelijoiden pyörittämä tasokas ruokailupaikka. Ravintola- ja catering-alan opiskelijat vastaavat keittiö- ja salipalveluista. Myyntipalveluista vastaavat matkailupuolen opiskelijat.

 

Pop up -mallilla toimiva ravintola Paatela on avannut ovensa. Sana ovien avautumisesta kiri yhtä nopeasti kuin ravintolan hyvä maine. Sekä lounas- että iltakattauksiin on tällä hetkellä pitkät jonot. Toki pitkiin jonoihin vaikuttaa myös poikkeusaika, jonka myötä ruokailupaikkoja on 50 prosenttia normaalia vähemmän. 

”Meillä on sellainen positiivinen ongelma, että olemme saaneet Ravintola Paatelan tietylle maineelle. Meillä on erittäin hyvä ruoka ja erittäin hyvä palvelu – ja opiskelijat tekevät nämä”, opettaja Taina Heinonen hehkuttaa.

Opiskelijat voivatkin suorittaa pop up -ravintolassa tutkinnon osia tai jopa näyttöjä. 

Tarjoilijapuolelle suuntautunut ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opiskelija Titus on tehnyt tarjoilijan töitä ravintola Paatelassa.

”Olen opetellut tarjoilemista ja siihen liittyviä asioita kuten drinkkien tekoa, eri pöytämuotoja, kattaustapoja ja servettimuotoja – vähän kaikkea, mitä ylipäätään tarjoilemiseen liittyy”, Titus listaa.

Hän toteaa Keudassa olevan hienoa se, että täällä päässä opiskelemaan oikeissa työympäristössä. Sen lisäksi, että pop up -ravintola toimii kattavana oppimisympäristönä, järjestetään Paatelassa myös muita tilaisuuksia kuten esimerkiksi häitä. Tilaisuuksissa opiskelijat pääsevät harjoittelemaan ja näyttämään osaamistaan.

”Keudan tarjoilupuolella on tosi hyvät kalustot. Yläkerran baarissa on kunnon baarivälineet, jossa pääsemme opettelemaan juomasekoitusten tekoa”, Titus kehuu.

Pop up -ravintolan keittiön puolella työskentelevä kokkiopiskelija Oskari on toiminut osana pääruokalinjaa sekä pääruoan vastaavana.

”Käytänössä olen silloin vastannut kaikesta, mikä on linjalta lähtenyt. Siihen kuuluu myös tilausten kuuluttamista sekä varmistamista, että kaikki lähtevät ajallaan ja kaikki on kunnossa. Lisäksi olen vastannut pääruokien raaka-ainetarpeista”, Oskari kertoo.

Oskari on hyvillään siitä, että hän haki aikoinaan opiskelemaan Keudaan. Hän kehuu kovasti Paatelan toimipisteen kalustoa, opettajia sekä koko yhteisöä.

”Keuda on ehdottomasti paras valinta, minkä nuori voi tehdä. Tänne tulee jatkuvasti uusia opiskelijoita ja heidät otetaan heti osaksi porukkaa. Neuvomme uusia ja he voivat oppia myös meiltä paljon”, Oskari kuvailee.

 

IMG 20201104 111710
Oskari ja Titus työskentelevät Paatelan pop up -ravintolassa. 

Jaa sivu