After #Murros2020: Virtuaalitodellisuus – synty ja kasvu ja tulevaisuus

Glue Collaboration ja Keuda ovat tehneet yhteistyötä virtuaalitodellisuuden kanssa mm. viime keväänä, sillä Keudan virtuaalivalmistujaiset ammattiin valmistuville opiskelijoille toteutettiin virtuaalimaailman mahdollisuuksia hyödyntäen.

Kalle Saarikannas, Glue Collaborationista esitteli virtuaalitodellisuutta ja yhteistyötoimintaa #Murros2020 -tapahtumassa, sekä kuvasi miten viestintä on kehittynyt paljon aikojen saatossa.

Murros2020 Kalle saarikannas Glue2
Videopuheluiden käyttö on tämänvuotisessa pandemiatilanteessa noussut kovasti ja ne helpottavatkin yhteydenpitoa, kun et voikaan tavata, asuit sitten lähellä tai kaukana. Videopuhelujen avulla et kuitenkaan pääse riittävän lähelle, kokeaksesi aitoa läsnäoloa.  Eristäytyminen on edelleen vahvasti läsnä, sillä sanat ja kuva vain siirtyvät ja näkyvät, mutta fyysinen läsnäolo puuttuu.

Mitä sitten tilalle?

Star trek Murros2020 Kalle saarikannas

Virtuaalitodellisuus on vilahdellut meillä aikojen saatossa eri yhteyksissä ja se tarjoaakin meille realistisia mahdollisuuksia viestinnän saralla nyt ja tulevaisuudessa. Muistatteko kuinka 80- ja 90 -luvuilla meille esiteltiin Star Trekin Holodeck ja Star Warsin Holograms – futuristia näkymiä, joita tapahtui vain avaruudessa ja joissa pystyit siirtymään eri lokaatioihin nanosekunneissa ympäri galaksia?, kyselee Kalle esityksessään.

Star Wras Murros2020 Keuda Kalle saarikannas

Virtuaalitodellisuutta voidaankin käyttää tänä päivänä jouhevasti, niin että tapaamiset tuntuvat todellisilta ja näkyviltä. Jokaiselle alkaa olla mahdollista liittyä virtuaalimaailmoihin ja aidosti kokea fyysisen läsnäolon merkityksiä liikkuessasi eri maailmoissa. Virtuaalitiloissa voi hyödyntää avatar-hahmoja, jotka saa rakennettua itsensä näköiseksi ja saada aikaan todenmukaisen tapaamisen. Voit virtuaalitiloissa kuulla ja nähdä kollegasi ja käydä keskustelua saaden aikaan kokonaisvaltaisempaa vuorovaikutusta. Virtuaaliseen kokoustilaan on mahdollista rakentaa samat elementit kuin oikeassa fyysisessä kokoustilassakin.

VR-laseilla saat aikaan myös todellisen kokemuksen, jolloin fyysisellä lokaatiolla ei ole enää merkitystä. Tiloja on mahdollista rakentaa tarpeen mukaan, mielikuvituksen äärirajoja testaillen, sillä voit pitää kokouksen esimerkiksi Lontoo-pyörässä, ja se tuntuu aidolta.  

Virtuaalikokemus on aito ja todellinen. Alkuun se tuntui perin erikoiselta, mutta liikkumiseen tottui yllättävänkin nopeasti”, vahvistaa Hanna Nyrönen, joka oli mukana Keudan Virtuaalivalmistujaisissa, johon luotiin neljä erillistä tilaa, joissa vierailtiin yhdessä Keudan rehtorin Anna Mari Leinosen ja opiskelijoiden kanssa.

Kun tiimit ovat ympäri maailmaa virtuaaliset tilat mahdollistavat tiimin työskentelyn ja yhteiskehityksen aidossa ympäristössä. Saat aikaan todellisen kokemuksen vr-lasien avulla, Kalle Saarikannas kiteyttää ja kannustaa kokeilemaan virtuaalimaailmoja rohkeasti.  

Lue lisää joulukuussa pidettävästä MINI #Murros2020 -tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan!

Jaa sivu