Porrastetusta opetuksesta myönteisiä kokemuksia Wärtsilänkadun rakennuspuolella

Porrastetusti järjestetty opetus on hyvä keino taata riittävät etäisyydet opetustiloissa. Rakennusalan perustutkinto-opetuksessa Järvenpäässä on kokeiltu reilu kuukauden ajan porrastettua opetusta. Se on järjestetty siten, että perustutkinto-opiskelijoiden opetus on jaettu aamu- ja iltavuoroihin. Aamuvuorolaisten päivä kestää kello 8-13 välisen ajan ja iltavuorolaisten kello 13-18. 

Rakennusalan ensimmäisen vuoden opiskelijat Roni Rantamäki ja Samu Komulainen toteavat porrastetun opetuksen olevan hyvä juttu.

”Tämä on ollut yllättävän hauskaa ja rentoa”, Komulainen luonnehtii.

Komulainen jatkaa, että hänelle sopivat molemmat vuorot. Aamuvuorojen hyöty on siinä, että pääsee aiemmin kotiin. Iltavuoroissa hyvänä puolena on se, että saa nukkua pidempään.

”Mä tykkään enemmän aamuvuorosta, kun pääsee aikaisemmin kotiin”, Rantamäki toteaa.

 

Myös opettajien taholta on todettu porrastetun opetuksen toimivan hyvin. Kun ryhmä on hajautettu kahteen osaan, osallistuu opetukseen ja ruokailuun vähemmän väkeä, mikä on hyvä asia korona-aikana.

”Tämä on toiminut ihan hyvin. Itselleni ei ole ollut väliä, onko ollut aamu- vai iltavuorossa. Tämä tuo jopa vähän vaihteluakin”, rakennusalan opettaja Kari Laukkarinen toteaa.

Laukkarinen jatkaa, että toki on huomioitava ne opiskelijat, jotka tulevat kauempaa julkisilla kulkuneuvoilla. Heille sopii yleensä aamuvuoro paremmin. 

Lisäksi rakennusalan opiskelijoita jakaa vielä pienempiin ryhmiin lähellä Wärtsilänkatua sijaitseva hallityömaa, jonne osa opiskelijoita menee pian tekemään perustuksia. Siellä opiskelijat voivat suorittaa muun muassa perustusnäyttöjä.

Lue lisää rakennusalan perustutkinto-opinnoista Keudassa sekä opintoihin hakeutumisesta! 

Jaa sivu