After #Murros: Keudan VEXIT ja robolätkän lanseeraus

ICT-opettaja Raimo Giren ja VEX-kouluttaja Jukka Klint pitivät mielenkiintoisen puheenvuoron VEX-robotiikasta ja Keudassa lanseeratusta robolätkästä.

Ansaitusti oman esityksensä saivat myös VEX-robotit ja Keudassa lanseerattu robottilätkä. Aiheesta saapuivat kertomaan VEX-kouluttaja Jukka Klint Roboedusta sekä ICT-opettaja Raimo Giren Keudasta. Heidän ansiostaan robottilätkä on saanut alkunsa Keudassa.

Kaikki lähti liikkeelle Jukka Klintin ilmoille heittämästä lauseesta: ”Voisiko teidän juttu olla esimerkiksi robolätkä?” Giren ja verkkopedagogiikan kehittäjä Kari Honkonen innostuivat ideasta. Giren otti ideasta koppia ja ensimmäinen prototyyppi kiekkorobotista olikin valmis jo parin päivän päästä.

Asiat etenivät vauhdikkaasti, sillä innokkuutta löytyi. Pian oli kasassa ICT-opiskelijoista muodostunut joukkue. Kun toinen kiekkorobotti valmistui ja ensimmäinen 3D-muovimaila oli testattu, saattoivat harjoitukset alkaa.

Syksyllä käytiin ensimmäiset Robottikiekon mestaruuskisat Keudan Digipajalla. Avoimiin kisoihin otti osaa viisi joukkuetta Keudasta ja yksi SASKYstä. Voiton vei SASKYn joukkue. Ensimmäisten kisojen pohjalta on hyvä lähteä kehittämään toimintaa.

Giren kertoi puheenvuorossaan, kuinka VEX-robotiikka sulautuu hyvin opetukseen. Robotteja rakentamalla opiskelijat pääsevät oppimaan sähköoppia ja elektroniikkaa, elektronisen laitteen suunnittelua, 3D-mallinnusta, mekaniikkaa ja fysiikan lakeja, ohjelmointia, testausta ja yhteistyötä.

”Tarkoitus on, että opiskelijat oppivat tekemään yhdessä, suunnittelemaan ja toteuttamaan tavoitteen”, Giren kuvaili. 

Lisäksi Klint kertoi puheenvuorossaan Roboedun toiminnasta. Yhdistys esimerkiksi järjestää robotiikan koulutusta opettajille sekä robotiikan alueellisia ja valtakunnallisia kilpailuja koululaisille ja opiskelijoille. Lisäksi yhdistys tukee valtakunnallisissa kilpailuissa voittaneiden osallistumista kansainvälisiin kilpailuihin.

Lue lisää joulukuussa pidettävästä MINI #Murros2020 -tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan!

Jaa sivu