Keudalle ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2020

Vuoden 2020 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon Keudalle luovutti opetusministeri Li Andersson. Keudalta palkinnon vastaanottivat yhtymähallituksen puheenjohtaja Juha Salo, arviointijohtaja Tiina Halmevuo, kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila ja rehtori Anna Mari Leinonen. 

Tänään keskiviikkona 25. marraskuuta 2020 on merkittävä päivä. Keuda on saanut tunnustuksen sinnikkäästä ja pitkäjänteisestä kehitystyöstä, jota on tehty toiminnan jatkuvaksi parantamiseksi. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuoden 2020 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon Keudalle.

Vuoden 2020 kilpailun teemana oli laadunhallinnan kokonaisvaltaisuus ja koulutuksen järjestämisen kokonaislaatu.

”Kun tämän vuoden kilpailun teemana oli koulutuksenjärjestäjän kokonaislaatu, niin kyllä tämä palkinto on suuri osoitus siitä, että aika monessa asiassa me olemme onnistuneet. Tämä palkinto on kaikille keudalaisille. Me kaikki olemme ansainneet tämän palkinnon. Iso kiitos siis kaikille”, kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila kiittää.

”Tämä palkinto on toiminnasta, ja se toiminta on nimenomaan keudalaisten toimintaa”, arviointijohtaja Tiina Halmevuo jatkaa.

”Olemme tehneet viimeisen parin vuoden aikana valtavaa pedagogisen toimintakulttuurin muutosta. Tämä palkinto kertoo, että olemme onnistuneet tekemään sen laadukkaasti”, rehtori Anna Mari Leinonen iloitsee.

Vuosittain pidettävällä ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailulla halutaan kannustaa ammatillisen koulutuksen järjestäjiä toiminnan laadun arviointiin ja jatkuvaan parantamiseen. Kilpailun tavoitteena on tuoda näkyväksi ja jakaa parhaita käytäntöjä. Lisäksi kilpailulla halutaan edistää ammatillisen koulutuksen arvostusta, vetovoimaa ja tunnettuutta.

 

Kyseessä oli neljäs kerta, kun Keuda haki Opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen laatupalkintoa. Ensimmäisen kerran Keuda haki palkintoa vuonna 2004. Laurila toteaa, että tässä ajassa Keudan toiminta on kehittynyt valtavasti. Hän uskoo, että palkinnon taustalla vaikuttaa osaltaan myös uusi strategia ja organisaatiomuutos.

”Olemme kuitenkin aika iso organisaatio, jossa olemme onnistuneet viemään eteenpäin isoja asioita uuden ammatillisen koulutuksen näkökulmasta. Olemme toimineet järjestelmällisesti ja ottaneet ministeriön tavoitteet ja määritykset tosissamme”, Laurila toteaa.

Lisäksi Laurila painottaa, että vaikka tämän vuoden palkinto myönnettiin Keudalle, niin missään nimessä työ ei ole valmis. Halmevuo ja Leinonen ovat samaa mieltä. Keudan toimintaa kehitetään jatkossakin määrätietoisesti ja suurella sydämellä eteenpäin.

”Kilpailussa korostettiin, ettei kyse ole siitä, että kaikki olisi valmista ja huippua. Kyse on tavasta toimia ja siitä, että koulutuksenjärjestäjä noudattaa jatkuvan parantamisen periaatetta. Kokonaisvaltaisen laadunhallinnan ydin on jatkuvan parantamisen periaate. Iloitsemme palkinnosta, mutta tiedostamme sen, ettemme ole valmiita”, Halmevuo toteaa.

”Kuitenkin henkilöstönkin on hyvä välillä pysähtyä, että voidaan myös nautiskella. Tänä korona-aikana on tärkeää, että voimme välillä hehkutella, nauttia ja iloita siitä, että olemme tehneet hyvää työtä”, Leinonen kiteyttää lopuksi.

2020 laatupalkinto2

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 11 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta. Näistä syntyy vuosittain 10 000 tutkintoon johtavaa opintosuoritusta. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

Jaa sivu