After #Murros2020: Saavutettavuus, etiikka ja kestävä kehitys

Susanna Mäkelä toi esiin monia tärkeitä näkökulmia saavutettavuuden, etiikan ja kestävän kehityksen osalta. 

Microsoftin yhteiskuntasuhde-johtaja Susanna Mäkelä puhui #Murros2020 -tapahtumassa muun muassa saavutettavuudesta, etiikasta ja kestävästä kehityksestä. Monipuolinen ja kattava esitys lähti liikkeelle Microsoftin tavoitteista ilmastoasioissa.

”Me on Microsoftilla asetettu itsellemme kunnianhimoisia, mutta saavutettavissa olevia tavoitteita tulla hiilinegatiiviseksi vuoteen 2030 mennessä ja vuoteen 2050 mennessä poistaa kaikki historialliset päästöt vuodesta 1975, jolloin Microsoft on perustettu”, Mäkelä kertoi.

Hän totesi puheenvuorossaan, että jokaisen tulisi tehdä ilmaston puolesta tekoja mahdollisuuksien ja kykyjen mukaan. Ne, jotka voivat tehdä enemmän, niiden tulisi tehdä enemmän.

 

Lisäksi Mäkelä puhui teknologian tuomista mahdollisuuksista ja haasteista tulevaisuudessa. Hän avasi esimerkiksi kasvojentunnistus-teknologian etuja ja huolenaiheita.

”Tämä teknologia tuo merkittäviä ja jännittäviä yhteiskunnallisia etuja, mutta myös väärinkäytön mahdollisuuden.”

Hän painottaakin, että olisi tärkeää toimia nyt, jotta huolenaiheet eivät olisi vastassa tulevaisuudessa.

Mäkelä nosti puheenvuorossaan esille myös monia muita tärkeitä asioita kuten pandemian vaikutukset talouteen, tiettyjen taitojen korostuminen tekoälyn maailmassa sekä saavutettavuuden.

 

Mäkelän puheenvuoroon on mahdollisuus syventyä uudelleen tiistaina 1.12.2020 järjestettävässä MINI #Murros2020 -tapahtumassa! Lue lisää täältä ja ilmoittaudu mukaan!

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 11 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta. Näistä syntyy vuosittain 10 000 tutkintoon johtavaa opintosuoritusta. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra27

Jaa sivu