Keudassa todettu koronavirustartuntaa ja siirrytty omaehtoiseen karanteeniin

Tartunnan saaneet ovat Keudan opiskelijoita ja ovat opiskelleet Keravalla, Keuda Sarviniitynkadun tiloissa 23.-25.11.2020 välisenä aikana. Kaikkiaan noin 30 henkilöä on mahdollisesti altistunut tartunnalle.

 

Mahdollisesti altistuneet on kontaktoitu tartuntatautiviranomaisen toimesta ja annettu tarkemmat toiminnalliset ohjeistukset. Kahden sairastuneen henkilön luokkatovereille tullaan järjestämään Keravan kaupungin ja HUSLAB:n toimesta massanäytteenotto tiistaina 1.12.2020.

 

HUS:n ja Keravan kaupungilta saamamme ohjeistuksen mukaan Keuda Sarviniitynkadun toimipisteen henkilökunnalla ja opiskelijoilla on vahva suositus jäädä omaehtoiseen karanteeniin 5.12.2020 asti. Tämä koskee niitä henkilöitä, jotka ovat olleet fyysisesti paikalla 23.-25.11.2020 välisenä aikana.

 

Tämän johdosta Keuda Sarviniityn toimipiste pidetään suljettuna 5.12.2020 asti.

 

Jos sinulle tulee koronavirustautiin sopivia oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, väsymys, haju-/makuaistin menetys, ipuli), soita kotikuntasi koronaneuvontaan ja/tai työterveyshuoltoon.

Yleistä tietoa koronaviruksesta puhelimitse ja chatissa

Puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Palvelua saa ensisijaisesti suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

Löydät oman kotikuntasi verkkosivuilta tarkemman ohjeistuksen. Lisätietoa koronaviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: https://thl.fi/fi/

  • Ohjeet kotikaranteeniin määrätyille

 

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/karanteeni-eristys-ja-karanteenia-vastaavat-olosuhteet

 

·       På svenska: Behandling av coronavirussjukdomen och vårdanvisningar

https://thl.fi/sv/web/infektionssjukdomar-och-vaccinationer/aktuellt/aktuellt-om-coronaviruset-covid-19/symtom-och-behandling-coronaviruset/behandling-av-coronavirussjukdomen-och-vardanvisningar

 

·       In English: Treatment of coronavirus and instructions for the infected

https://thl.fi/en/web/infectious-diseases-and-vaccinations/what-s-new/coronavirus-covid-19-latest-updates/symptoms-and-treatment-coronavirus/treatment-of-coronavirus-and-instructions-for-the-infected

 

Lisätietoja: kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila, 0500 461330, hannu.laurila@keuda.fi

 

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 11 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta. Näistä syntyy vuosittain 10 000 tutkintoon johtavaa opintosuoritusta. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.
2020 laatupalkinto intra25

Jaa sivu