After #Murros2020: STEAM-opetus ja hyvinvointi

Sari Sälevä työskentelee Oulun kaupungilla opettajana ja STEAM-tuutorina. Hän kertoikin esityksessään STEAM-opetuksesta ja sen hyödyistä.

 

Oman mielenkiintoisen esityksensä #Murros2020 -tapahtumassa piti myös opettaja ja STEAM-tuutori Sari Sälevä. Hän työskentelee Yli-Iin koulussa Oulussa, jossa on STEAM on merkittävässä osassa opetusta.

STEAM on lyhenne sanoista Science, Technology, Engineering, Art ja Math. Käytännössä STEAM tarkoittaa opetuksessa oppiaineryhmien ja teknologian yhdistämistä laajoiksi oppimiskokonaisuuksiksi.

Sälevä kertoo, että Yli-Iin koulussa opiskelijat ovat tärkeässä roolissa opetuksen suunnittelussa ja kehittämisessä. Sen lisäksi, että opiskelijat pääsevät vaikuttamaan opetukseen, STEAM-pedagogiikassa korostuvat muun muassa oppimisprosessin merkitys, monipuoliset oppimisen tavat, yhteistyö ja avoimet oppimisympäristöt.

Ajatuksena on, että opiskelijat oppivat tärkeitä tulevaisuuden taitoja kuten luovuutta, kriittistä ajattelua, teknologiaa, koodausta ja niin edelleen.

Esityksensä aikana Sälevä haastattelikin opiskelijaa, joka innostui koulunkäynnistä vasta STEAM-opetuksen myötä.

”Se oli erilaista kuin normaali opetus. Oppiminen oli mielenkiintoista, eikä tarvinnut pelkästään lukea kirjoista. Se motivoi, kun sai valita tavan oppia”, opiskelija kertoi.

Lopuksi hän kiteytti STEAM-opetuksen antaneen hänelle motivaatiota, itsevarmuutta, sosiaalisia taitoja sekä englannin kielen taitoa.

Tule kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja MINI #Murros2020 -tapahtumaan 1.12.2020 kello 13 alkaen! Lue lisää täältä ja tule mukaan!

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 11 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta. Näistä syntyy vuosittain 10 000 tutkintoon johtavaa opintosuoritusta. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra22

Jaa sivu