Eri alat yhdistävää opiskelua startup-hengessä

Opiskelijat hajautettiin pienissä ryhmissä eri tiloihin, jossa alkuluentoa seurattiin näytöltä. Tämä luento pidettiin 23. marraskuuta. 

Keudan Nurmijärven toimipisteellä on parhaillaan menossa opintokokemus, jossa liiketoiminnan ja media-alan opiskelijat yhdistävät voimansa yrittäjyyshengessä. Projektin tarkoituksena on, että opiskelijat suunnittelevat erilaisia liikeideoita yhdessä toisen alan opiskelijoiden kanssa. Tämä auttaa kurkistamaan laatikon ulkopuolelle.

”Usein alat miettivät omilla tahoillaan ja omista lähtökohdistaan liikeideoita. Kun mukana on toisten alojen tekijöitä, se tuo erilaisia lähestymistapoja samaan aiheeseen. Todennäköisesti syntyy ideoita, mitä ryhmät eivät omissa ryhmissään tekisi”, liiketoiminnan opettaja Rauno Natunen avaa projektin taustaa.

”Opiskelijat tutustetaan uusiin teknologoihin. Samalla he tutustuvat toisiinsa, uusiin aloihin ja kehittävät innovaatioita. Eli yrittäjyysaspekti on myös vahvasti mukana. Tässä tutustutaan alojen väliseen yhteistoimintaan, yrittäjyyteen ja teknologiaan”, media-alan opettaja Marika Suodenjoki jatkaa.

 

Projektin teema liikkuu koronan ja sen myötä muuttuneen maailman ympärillä. Natunen kertoo, että opiskelijoiden kanssa mietitään sitä, miten ihmisen elämä on viime kuukausina muuttunut ja minkälaisia trendejä korona on aiheuttanut.

”Tähän liittyen opiskelijat pääsevät miettimään liiketoimintaideoita. He ideoivat, minkälaista bisnestä voidaan tehdä vallitsevassa koronatilanteessa, jotta ihmisten elämä olisi helpompaa”, Natunen avaa.

Projekti kestää vuoden 2020 loppuun saakka ja opetuspäiviä pidetään kerran viikossa. Tyypillisesti päivät alkavat luennolla, jossa käydään läpi teoriaa. Tämän jälkeen opiskelijat pääsevät suunnittelemaan ja tekemään. Esimerkiksi maanantaina 23.11. pidettävän päivän aikana tutustuttiin muun muassa robotiikkaan ja 3D-mallinnukseen. Opiskelupäivän aikana opiskelijat tuottivat ideoita teamsissä oman ryhmän kanavalle.

Artikkeli jatkuu kuvan alla. 
Startup1
Liiketoiminnan opettaja Rauno Natunen piti luentoa teamsin välityksellä. 

Vastaavanlainen projekti on pidetty myös vuonna 2019. Tällöin liiketoiminta- ja mediaopiskelijoiden lisäksi mukana oli ICT-opiskelijoita. Tällöin projektia teemoitti globaalit ja ympäristöä koskevat aiheet kuten esimerkiksi kierrätys ja terveysteknologia.

”Silloin pidettiin tällainen Leijonan luola -tyylinen sparraus. Opiskelijoilta tuli aika paljon kierrätystalouteen liittyviä yritysinnovaatioita. Yhdellä ryhmällä oli 3D-tulostettu esimerkkikin tuotteesta”, Suodenjoki kertoo.

Opiskelijoilta kerätystä palautteesta korostui erityisesti se, että opiskelijat olivat oppineet yhdessä tekemistä.

”Monet olivat tyytyväisiä yhteistyö- ja esiintymistaitojen kehittymiseen”, Suodenjoki summaa.

 

Tutustu liiketoiminnan (merkonomi) perustutkinto-opiskeluun Keudassa täältä!

Tutustu media-alan ja kuvallisen ilmaisun (mediapalvelujen toteuttaja) perustutkinto-opiskeluun Keudassa täältä!

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 11 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta. Näistä syntyy vuosittain 10 000 tutkintoon johtavaa opintosuoritusta. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra23

Jaa sivu