After #Murros2020: AR & VR koulutuksessa

Softabilityn sales manager Mikko Luukkonen toi puheessaan esiin lisätyn ja virtuaalitodellisuuden hyödyistä koulutuksessa.

 

Sales manager Mikko Luukkonen osallistui myös #Murros2020 -tapahtumaan pitämällä oman esityksensä. Luukkonen kertoi ohjelmistoyritys Softabilitystä, missä hän työskentelee.

Softability toimittaa muun muassa X-Reality ratkaisuja. XR Studiolla kehitetään lisätyn todellisuuden (AR), yhdistetyn todellisuuden (MR) ja virtuaalitodellisuuden (VR) ratkaisuja. Näiden käyttö on yleistynyt myös ammatillisissa oppilaitoksissa.

”2D on meidän perinteinen tapa oppia. Luetaan esimerkiksi kirjaa. Hyvin visuaalista touhua. Se, mitä jää muistiin, on paljon vähemmän kuin se, mitä jää muistiin silloin kun me koetaan, harjoitellaan ja tehdään itse jokin asia. Ja tämä on nimenomaan mahdollista lisätyllä ja virtuaalitodellisuudella”, Luukkonen kuvaili.

Hän kertoi enemmänkin lisätyn ja virtuaalitodellisuuden hyödyistä koulutuksessa. Vahvemman muistijäljen lisäksi sama sisältö voidaan oppia lyhyemmässä ajassa verrattuna perinteisiin opetusmenetelmiin. Lisäksi harjoittelu on mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta. Luukkonen on myös havainnut, että virtuaalitodellisuudessa opiskelu voi olla todella hauskaa. Hän mainitsee myös harjoittelun turvallisuuden.

”Sä et saa siellä sähköiskuja verrattuna siihen, että harjoittelet oikealla laitteella.”

Hän nosti esimerkkinä Liiketalousopisto Perhon, jolle Softability on toteuttanut virtuaalisen oppimisympäristön. Opetuksessa ovat käytössä Microsoftin HoloLens -lasit.

”Siellä voidaan lukea PDF-tiedostoja, katsoa videoita, nähdä hologrammin muodossa esimerkkejä erilaisista kattauksista ja sinne voidaan tallentaa erilaista oppimismateriaalia”, Luukkonen listasi.

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 11 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta. Näistä syntyy vuosittain 10 000 tutkintoon johtavaa opintosuoritusta. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra18

Jaa sivu