Keudan hius- ja kauneusalan tiimi valittiin vuoden 2020 YES Agentiksi

Arkistokuva vuodelta 2019. Keudan hius- ja kauneusalan tiimi vieraili Varsinais-Suomen Yrittäjien tiloissa. Tiimi oli YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainion vieraana.

 

YES Keski-Uusimaan vuoden YES Agentti 2020 on Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan hius- ja kauneusalan tiimi. Tunnustus on annettu merkittävästä työstä yrittäjyyskasvatuksen kehittämisessä.

Keudan hius- ja kauneusalan tiimi on saanut tunnustusta pitkäjänteisestä yrittäjyyskasvatustyöstään. Tiimi on nimittäin valittu Keski-Uudeltamaalta vuoden 2020 valtakunnalliseksi YES Agentiksi.

YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustukset myönnetään toimijoille, jotka ovat edistäneet yrittäjyyskasvatusta omassa lähiympäristössään. Tunnustukset myöntää vuosittain valtakunnallinen YES ry yhdessä YES-verkoston kanssa.

”Yhteisöllisyys on tärkeä osa yrittäjyyskasvatusta, siksi olen iloinen, että tämä tunnustus kohdistuu kokonaiseen tiimiin”, toteaa aluepäällikkö Leena Rättyä YES Keski-Uudeltamaalta.

Keudan hius- ja kauneusalan tiimissä on iloinen tunnelma tunnustuksen johdosta. Tunnustus innostaa jatkamaan ja kehittämään entisestään yrittäjyyskasvatustyötä.

”Hyvältä tuntuu! Erityisesti viimeisten kahden vuoden aikana olemme tehneet valtavasti työtä rakentaaksemme joustavia ja aitoja yrittäjyysympäristöjä opiskelijoille. Halusimme, että yrittäjyys ja oman alan harjoittaminen olisi innostavaa ja palkitsevaa”, kauneudenhoitoalan opettaja Johanna Linnanen kuvailee.

”Meidän tiimin työ on huomioitu ja voimme olla positiivisena esimerkkinä muille. Yhdessä tekemisen ja yhteistyön voima on vienyt meitä eteenpäin ja tämä tunnustus antaa meille energiaa jatkaa yrittäjyyskasvatustyötä”, kauneudenhoitoalan opettaja Sari Männistö-Ojainmaa sanoo.

 

Yrittäjyys onkin merkittävässä asemassa hius- ja kauneusalalla, sillä suuri osa ammattilaisista toimii yksityisyrittäjinä tai työntekijänä tehden yrittäjämäistä toimintaa.

”Tämän päivän työmarkkinoiden tarjoama on hius- ja kauneudenhoitoalalla hyvin suurelta osin yrittäjyyspainotteista: tuolivuokraus, kevytyrittäjyys, toiminimiyrittäjyys… Tästä syystä yrittäjyyskasvatuksen merkitys korostuu hius- ja kauneudenhoitoalan ammatillisissa opinnoissa”, hiusalan opettaja Jaana Haajanen kertoo.

Yrittäjyyskasvatustyö on Keudan hius- ja kauneusalan opetuksessa hyvin laaja-alaista. Opiskelijat palvelevat maksavia asiakkaita hoitolaympäristössä ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien. Lisäksi opiskelijat vastaavat hoitolaympäristön ylläpitämisestä. He tekevät myös erilaisia markkinointitehtäviä ja suunnittelevat myyntitapahtumia opintojen ohella.

”Viimeisen opintovuoden osuuskuntatoiminnan myötä opiskelijat saavat yhä joustavammin kehittää hoitolaympäristöämme ja palveluitamme”, Linnanen kertoo.

Yrittäjyyskasvatustyö on myös paljon muuta, joka näkyy tiimin jokapäiväisessä opetustyössä. Se näkyy myös esimerkiksi ammattitaidon, sosiaalisten taitojen ja kielellisten taitojen kehittämisenä ja tukemisena. Tiimi edistää myös myönteistä asennetta työtä ja työelämää kohtaan. Opettajat ohjaavat ja opiskelijat oppivat yrittäjyyden mahdollisuudet sekä ymmärtämään oman vastuun yhteisön ja yhteiskunnan jäsenenä.

”Tärkein tavoite on saada opiskelijalle erinomaiset kädentaidot, motivaatio ja intohimo kehittä itseään ja ammattitaitoaan sekä uskallus yrittää. Keudassa osataan ja opitaan joka päivä, jokaisella tunnilla”, Männistö-Ojainmaa kiteyttää.

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 11 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta. Näistä syntyy vuosittain 10 000 tutkintoon johtavaa opintosuoritusta. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra13

Jaa sivu