MINI #Murros2020: Projektitalosta palvelukumppaniksi – älyllistämisen ja ihmisten kautta

Toimitusjohtaja Thomas Luther kertoi puheenvuoronsa aikana LeaseGreen -yrityksen kehityksestä ja noususta.

Tiistaina 1. joulukuuta pidetyssä MINI #Murros2020 -webinaarissa kuultiin myös uusia puheenvuoroja, joista yhden piti LeaseGreen -yrityksen toimitusjohtaja Thomas Luther. Puheenvuoronsa aikana hän kertoi yrityksen innostavan kasvutarinan, kuinka LeaseGreen kehittyi projektitalosta palvelukumppaniksi.

Kun Luther hyppäsi mukaan yritykseen, oli edessä monia haasteita, joita tuli ratkaista – älyllistämisen ja ihmisten kautta.

”Yritys oli kasvanut erittäin nopeasti, mutta teki jonkin tyyppisen mahalaskun. Sitä lähdettiin nopeasti rakentamaan uudestaan ja ollaan kyllä siinä onnistumassa, sen voin ilokseni tässä sanoa”, Luther totesi.

 

Esityksensä alussa Luther kertoi yrityksen toiminnasta. LeaseGreen on suurten kiinteistöjen energiankäytön tehostamiseen ja älykkäisiin ratkaisuihin erikoistunut cleantech-palveluyritys.

”Autamme asiakkaitamme leikkaamaan kiinteistöjen energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä kannattavasti ja luotettavasti.”

Luther kertoo, että yrityksen uutta nousua oli hyvä lähteä työstämään sillä pohjalla, että osaaminen ja kehitysaihiot olivat kuitenkin olemassa.

Luther alkoi johtaa muutosta yhdessä työntekijöiden kanssa.

”Mä en usko, että firma menestyy ilman fiksuja, motivoituneita ja innostuneita ihmisiä.”

Yrityksen tekijöiden kanssa päätettiin, mikä on heidän yhteinen unelma: se on kehittyä Suomen vaikuttavimmaksi ilmastoteoksi.

”Me työstettiin koko porukalla strategiaprojektia ja saatiin siitä meille suunta. Me hyödynnettiin erilaisia ideatuokioita, kyselyitä ja muita tämän tyyppisiä asioita matkan varrelta. Koko ajan me osallistettiin.”

 

Puheenvuorossaan Luther korosti myös merkityksellisyyttä työnteossa ja muutoksen tekemisessä. Sillä on suuri painoarvo.

”Pointtina on se, että kun me lähdettiin rakentamaan tätä, mitä me firmana olemme, niin se ei ole vain liikevaihtoa ja kannattavuutta. Ei nykyajan Y-sukupolvi tai nuorekkaat nelikymppiset arvosta pelkästään sitä rahaa, vaan tekemisen pitää olla myös merkityksellistä.”

Vaikka yrityksessä data on jo nyt aktiivisessa käytössä, niin suuri harppaus tiedollistamisessa ja älyllistämisessä tullaan ottamaan lähivuosina. Luther toteaakin lopuksi, että kehitystyö on tärkeää vaiheistaa.

”Maailma kehittyy koko ajan ja itse pitää kehittyä myös. Tehdään yksi vaihe ekaksi, ennen kuin kurotaan seuraavaan vaiheeseen.”

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 11 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta. Näistä syntyy vuosittain 10 000 tutkintoon johtavaa opintosuoritusta. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.
2020 laatupalkinto intra8

Jaa sivu