Käytännönläheistä ammattiopetusta opiskelijaa kuunnellen

Jake Lahti-Olsen työskentelee opinto-ohjaajana Keudassa. Eemeli Lampinen opiskelee leipuriksi Keudassa.

 

Keudan opinnoissa käytännönläheisyys sekä opiskelijan henkilökohtaiset toiveet ja taidot ovat keskiössä. Leipuriopiskelija on opinnoissaan pitänyt erityisesti työssäoppimisjaksoista, joissa on päässyt tekemään kuin oikea työntekijä.

Opiskelu ammatillisessa oppilaitoksessa on hyvin monimuotoista. Voit sisällyttää opintoihin työssäoppimista, verkkokursseja ja vaikka opiskelijavaihdon ulkomailla. Kaksoistutkinto on myös hyvä mahdollisuus, sillä silloin saat yhtä aikaa sekä ammatillisen tutkinnon että ylioppilastutkinnon. Se tarjoaa joustavan tavan edistää omia jatko-opintomahdollisuuksia.

Keudassa opiskelu on hyvin erilaista kuin peruskoulussa. Koulun penkissä istumista on hyvin vähän. Sen sijaan pyritään käytännönläheiseen opiskeluun ja tekemällä oppimiseen. Jokaiselle oppilaalle pyritään löytämään se sopivin tapa opiskella.

– Jos joku asia tuntuu hankalalta, meillä on Keudaattori. Keudaattori tarjoaa pajamaista toimintaa, jonka avulla opiskelija pystyy opiskelemaan itselle haastavia asioita henkilökohtaisen tuen avulla. Oma motivaatio on tärkeintä, kertoo Keudalla työskentelevä opinto-ohjaaja Jake Lahti-Olsen.

Opiskelut toisella asteella kestävät pääsääntöisesti kolme vuotta, mutta opiskelijat suorittavat opintoja eri tahtia. Jokaiselle opiskelijalle tehdään opintojen alussa Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, HOKS, jossa määritellään, mitä opiskelija haluaa opiskella ja missä tahdissa. Keudassa voit valita opintoihisi osia miltä tahansa aloilta.

KEUDA 04803
Eemeli Lampinen valmistuu tammikuussa leipuriksi.

 

Kaksoistutkinnolla ylioppilaaksi ja ammattilaiseksi samalla kertaa

Eemeli Lampinen opiskelee parhaillaan leipuriksi Keudassa. Hän kiinnostui leipomisesta, koska pitää käsillä tekemisestä. Leipurin ammatissa pääsee myös käyttämään luovuutta, ja ruokaa ihmiset tarvitsevat aina.

– Valmistun nyt tammikuussa ammattiin, ja ylioppilaaksi valmistun puolentoista vuoden päästä, Eemeli iloitsee.

Eemeli on ollut työssäoppimisjaksoilla kolme kertaa. Hän on ollut erilaisissa leipomoissa sekä viimeisimmäksi konditoriassa, jossa tehtiin kakkuja ja leivoksia. Harjoittelut ovat olleet Eemelin mielestä opintojen parasta antia, sillä niissä on päässyt tekemään töitä kuin oikea työntekijä.

– Yläasteella oli paljon teoriaopetusta, istuttiin koulun penkissä ja opettaja kertoi, miten asiat tehdään. Täällä opettaja vaan näyttää, ja sitten tehdään itse, Eemeli hehkuttaa.

Eemeli kertoo myös, että opettajilta ja opinto-ohjaajilta saa tarvittaessa aina tukea ja apua. Yhdessä tehdään suunnitelmia ja jutellaan, että miten menee. 

– Keudassa koulutetaan ammattilaisia ja löydetään opiskelijoiden omat vahvuudet – eli tarjotaan tulevaisuuden työpaikoille parhaita mahdollisia ammattilaisia, Jake summaa.

Katso videoesittely täältä!

Lue lisää elintarvikealan perustutkinnosta Keudassa!

KEUDA 04828

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 11 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta. Näistä syntyy vuosittain 10 000 tutkintoon johtavaa opintosuoritusta. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.
2020 laatupalkinto intra7

Jaa sivu