MINI #Murros2020: ThingLink-ympäristön hyödyt Keudan kansainvälisessä toiminnassa

Keudan kv-suunnittelija Suvi Kylmälä kertoi ThingLinkin hyödyistä kansainvälisen toiminnan järjestämisessä. 

Miten ThingLink-ympäristöä voidaan hyödyntää kansainvälisen toiminnan järjestämisessä? Keudan kv-suunnittelija Suvi Kylmälä avasi aihetta konkreettisin esimerkein MINI #Murros2020 -webinaarissa. ThingLink toimii hyvänä alustana perehdyttämiselle ja orientaatiomateriaaleille.

Heti esityksen alkupuolella tuli näkyviin 360-kuva lentokentästä, jossa näkyi numeroituja kohtia.

”Tässä nyt konkreettisesti näette lentokentältä otetun 360-kuvan, joka on viety ThingLinkiin. Me valmennetaan vaihtoon lähteviä opiskelijoita siihen, kuinka liikkua lentokentällä ja mitä siellä tulisi tehdä.”

Valmennuksen jälkeen opiskelijat saavat kyseisen linkin Whats Appiin, jotta he voivat tutustua vielä edellisenä iltana lentokenttään tai vaikka seurata paikan päältä, miten lentokentällä edetään. 360-kuvasta löytyvät järjestysnumerot pitävät sisällään aina seuraavan vaiheen, miten lentokentällä tulee toimia. Kirjallisten ohjeiden lisäksi numerot voivat sisältää myös esimerkiksi ohjevideoita.

”Noudattamalla näitä numero-ohjeita, he löytävät tiensä, pääsevät tutustumaan ja lievittämään jännitystä.”

 

ThingLinkin käyttö toimii hyvin myös toisin päin eli silloin, kun ulkomailta saapuu vaihto-opiskelijoita Suomeen. Kylmälä näytti 360-kuvan Järvenpään rautatieasemasta ja kertoi, että ThingLinkiin upotetusta 360-kuvasta vaihtoon tulevat opiskelijat voivat nähdä, mistä he voivat ostaa lipun Helsinkiin ja mistä juna lähtee. Tai sitten he voivat löytää ensimmäisen sovitun tapaamispaikan.

”Ehkä paras hyöty ThingLinkistä meidän näkökulmasta on se, että se on linkin kautta saatavilla opiskelijalle koko ajan. Hänellä ei tarvitse olla sitä tietokoneella.”

Myös Keudan soluasunnoista on otettu 360-kuva vaihto-opiskelijoita varten, jotta he voivat tutustua tulevaan majoitukseensa.

”Ennen kun mentiin sähköpostilla ja kuvilla, niin kyllähän tästä saa paljon konkreettisemman ja todentuntuisemman kuvan.”

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 11 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta. Näistä syntyy vuosittain 10 000 tutkintoon johtavaa opintosuoritusta. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra2

Jaa sivu