Kun korona vei työt, Riikka päätti toteuttaa unelmansa ja opiskella sisustusartesaaniksi

Kun Riikka Vuorinen lomautettiin työstään lentokentällä, hän alkoi pohtia vaihtoehtoja tulevaisuuden osalta. Hän alkoi haaveilla sisustusartesaanin opinnoista. Nyt hän opiskelee alaa Keudassa.

Joskus yllättävät elämänkäänteet voivat tuoda myös uusia mahdollisuuksia. Näin on kokenut Keudassa sisustusalan artesaaniksi opiskeleva Riikka Vuorinen. Vuorinen työskenteli kevääseen 2020 asti lentokentällä, kunnes hänet lomautettiin korona-ajan myötä. Vuorinen alkoi miettiä, voisiko hän ruveta tekemään jotain aivan muuta.

”Remontoiminen ja sisustaminen ovat aina kiinnostaneet minua. Aiemmin elämäntilanteeni ovat olleet sellaisia, että minulla ei ole ollut mahdollisuutta opiskella. Remontoimme poikaystäväni kanssa asuntoani kesän aikana. Se tavallaan ratkaisi asian ja päätin hakea alan opintoihin.”

Keuda oli Vuoriselle ennestään tuttu opiskelupaikka, sillä hän on valmistunut aikoinaan suurtalouskokiksi Wärtsilänkadun toimipisteestä Järvenpäästä. Tuttuun opiskelupaikkaan oli mukava hakea. Vuorinen saikin opiskelupaikan ja niin alkoivat taideteollisuusalan perustutkinto-opinnot syyskuussa 2020.

”Tähän mennessä opinnot ovat olleet todella mielenkiintoisia. Opiskelu on ollut sitä, mitä ajattelin ja vähän enemmänkin. Täällä pääsee aika laajasti tekemään kaikkea.”

 

Teksti jatkuu kuvien alla.

peili

Riikan tekemä uniikki peili.

vaunut

Kuvassa tarjoiluvaunu ennen ja jälkeen entisöinnin. Riikka hioi vanhat lakat pois ja teki uudet hyllyt, jotka hän käsitteli saunavahalla.

TauluRiikan valmistama upea sisustustaulu.

 

Syksyn aikana Vuorinen on päässyt muun muassa rakentamaan väliseiniä, maalaamaan, tapetoimaan ja laatoittamaan. Ennen joulua opiskelijat saivat tehdä myös omavalintaisia projekteja. Vuorinen päätti entisöidä muutamia vanhoja huonekaluja uuteen kotiinsa. Näiden lisäksi syntyi myös muutama uusi taulu. Vuorinen onkin opintojensa myötä innostunut piirtämisestä. 

”Alan opiskelussa parasta on saada nähdä oma kädenjälki ja kehittyminen. Se on sellainen tsemppaava juttu. Sitä haluaa tehdä lisää ja lisää, kun näkee oman kädenjäljen ja tekee niitä oivalluksia.”

Tulevaisuuden osalta Vuorinen pitää tällä hetkellä suunnitelmat avoimena. Hän piti työstään lentokentällä ja palaisi mielellään sinne. Hän pohtiikin, että olisi hienoa tehdä lentokenttätyön rinnalla yritystoimintaa.

”Tällä hetkellä tuntuu, että olen valinnut itselleni oikean alan opiskella. Toivottavasti pääsen jossain määrin tekemään valmistumisen jälkeen, että taidot pysyvät yllä. Yritystoiminta voisi olla jossain määrin yksi vaihtoehto.”

 

Lue lisää taideteollisuusalan perustutkinnosta! Koulutukseen on jatkuva haku.

 IMG 20200928 WA0009

Riikka tekemässä koristemaalausta.

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 11 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta. Näistä syntyy vuosittain 10 000 tutkintoon johtavaa opintosuoritusta. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

Laatupalkinto2021

Jaa sivu