”Teimme jotain uutta ja aivan erilaista” – Uudenlaisen Keuda-päivän suunnittelu alkoi hyvissä ajoin syksyllä

”Teimme jotain uutta ja aivan erilaista” – Uudenlaisen Keuda-päivän suunnittelu alkoi hyvissä ajoin syksyllä

Vuoden 2021 Keuda-päivä toteutettiin ajanmukaisella tavalla eli virtuaalisessa muodossa. Keudalaiset saattoivat seurata livelähetystä mukavasti kotisohvalla. Tapahtuman tuotantoon osallistui suuri joukko keudalaisia ja kaikilla oli oma tärkeä osansa onnistuneen tapahtuman maaliin viemiseksi. 

Tapahtumapäivän mediapuolen tuotantoa johtanut opettaja Aku Lohimäki toteaa tapahtuman jälkeisten fiilisten olevan todella hyvät.

”Oli tosi kiva tehdä kollegojen kanssa tällaista hommaa. Meistä oli muutamia, jotka ovat olleet aiemmin tekemässä telkkaria ja osa ei ollut”, Lohimäki sanoo.

Tapahtumapäivälle oli rakennettu minuuttiaikataulu, jota seurattiin. Lohimäki kertoo, että kaikki meni käsikirjoituksen mukaan.

”Yhteispeli toimi tosi hyvin niin salin henkilöstön kanssa kuin ylipäätään kaikkien kanssa. Aamulla mietin myös sitä, miten hyvin catering oli hoidettu. Suurissa telkkarituotannoissa catering on pieni osa-alue, mutta samaan aikaan tärkeä juttu. Kun catering on kunnossa, se tekee jengille hyvän fiiliksen. Kiitokset vain Soilelle. Kyllä Keudassa osataan”, Lohimäki hehkuttaa.

Artikkeli jatkuu kuvien alla. 

Tuotanto1
Tuotanto2
Hetki ennen kuvausten alkua. Audiovisuaalinen ohjaaja Toni Randén ja ammattiohjaaja Esa-Pekka Parkkinen kuvasivat lähetystä kauempaa.

Televisiolähetyksen muodossa pidetyn Keuda-päivän suunnittelu- ja valmistelutyöt aloitettiin hyvissä ajoin syksyllä 2020. Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun opettaja Janne Jousiaho pyysi mediapuolen väeltä samantyyppistä uutisjulkaisua, jollainen nähtiin myös vuoden 2020 Keuda-päivässä.

”Sitten me alettiin ideoida, että mitä jos olisikin Keuda-uutisia koko päiväksi, eli ihmiset katsoisivat päivän ajan telkkaria. Totesimme, että tästä täytyy pitää ideointipäivä ja missäs muualla ne parhaat ideat tulee kuin saunassa. Pidimme siis päiväsaunan Peltolassa ja suunnittelimme, mitä ohjelma voisi pitää sisällään”, Lohimäki kertoo.

Tämän pohjalta lähdettiin viemään suunnitelmaa eteenpäin työryhmän kanssa. Alettiin ideoida, mitä kaikkea päivän aikana voitaisiin näyttää asiasisällön lisäksi.

”Ajattelimme olevan kivaa, jos välissä olisi kevennystä. Pidimme palaverin myös Jussi Kaatrasalon kanssa, jolta tuli hyviä ideoita. Pohdimme, että jos toteutamme tämän isona tuotantona, se pitää toteuttaa opettajavoimin. Kaikki opettajat lähtivät innoissaan mukaan ja samalla saatiin ”tuotantoyhtiö” käyntiin”, Lohimäki summaa. Keudan ”tuotantoyhtiö” Sun Mediasta kerrotaan lisää lähikuukausien aikana.

Artikkeli jatkuu kuvien alla. 
Tuotanto3
Opettajat Juha Laatikainen ja Antti Meriläinen valmistautuivat suoraan lähetykseen. 

 

Keuda-päivän uutisjuontajana toiminut Janne Jousiaho oli myös aivan myyty onnistuneesta yhteistyöstä tapahtumapäivän osalta.

”Hienoin juttu päivässä oli saada seurata ja olla mukana mediapuolen opettajien yhteistyössä. Mediapuolen porukkaa ja Kerava-salin tekniikan porukkaa pitää kyllä hehkuttaa”, Jousiaho toteaa.

Hän kertoo oppineensa, että tällainen tuotanto edellyttää niin paljon työtä ja läheskään kaikki työ ei näy lähetyksessä.

”Esimerkiksi syksylläkin kuvattiin jo inserttejä. Tämän eteen on tehty todella paljon työtä. Sen ymmärtää, kun on saanut olla matkassa mukana.”

Jousiaho kertoo, että itse tapahtumapäivä oli jännittävä, mutta kaikki meni hyvin omalla painollaan. Hän toteaa, että ympärillä oli kiva tiimi, jonka kanssa sai tehdä töitä.

”Nyt olo on väsynyt ja onnellinen. Teimme jotain uutta ja aivan erilaista. Oli hienoa nähdä, kuinka porukka teki tätä yhdessä”, Jousiaho summaa lopuksi.

 

Lue kooste Keuda-päivästä täältä!

Lue kooste Keuda-päivän palkitsemistilaisuudesta täältä!

Tuotanto4

Jaa sivu