Kolumni Keudasta: Uniikkia, kestävää ja vastuullista tulevaisuutta rakentamassa

Tulevaisuusajattelu näkyy vahvasti toiminnassamme. Haluamme tähdätä siihen, että opinnoista valmistuttuaan Keudan opiskelijat työskentelevät vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti digitaalisuutta ja yhteisöllisyyttä vahvasti omilla aloillaan hyödyntäen. Autamme heitä kasvattamaan valmiuksiaan kehittää tulevaisuuden yhteiskuntaa toiminnallisesti, taloudellisesti, ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävään suuntaan.

Vastuullinen ja kestävä Keuda

Vastuullisuus näkyy käytännön toimintoina oppimisympäristöissämme, mm. ruokapalvelujen jätteiden määrän vähentämisessä ja lähituotannon laajemmassa hyödyntämisessä, erilaisten teemaviikkojen muodossa. Tietoisuutta lähituotannon merkityksestä pyrimme nostamaan säännöllisesti esiin erilaisten teemaviikkojen muodossa, kuten ruokahävikki-, leipä- ja omenaviikot. Teknologiaa hyödynnämme Keudan robottitiimin jäsenen, Uteliaan Pippurin avulla lanseeratun ruokahävikkisovelluksen kautta. Robottia ja tekoälyä hyödyntävä sovellus kysyy mm. ruokailukokemuksia, hakee kotisivuilta ruokalistatietoja ja Utelias Pippuri haastattelee ruokailijoita ravintolassa esittäen kysymyksiä, kuten mitä näistä vaihtoehdoista söisit loppuviikosta.

Kansi Utelias Pippuri katsoo kameraan vihreaa taustaa vasten KEUDA cmyk

Utelias Pippuri Keudan roboperheestä

Kiertotalous Keudassa

Keudan oma toiminta, hankinnat sekä kiertotalouden edistäminen ovat jatkuvan parantamisen kohteena. Hankintaprosesseja ja ohjeistuksia tehostetaan, jotta pystytään keskittämään ja vähentämään yksittäisiin hankintoihin liittyviä negatiivisia ympäristövaikutuksia. Elinkaariajatteluun olemme panostaneet mm. Tuusulan asuntomessuille rakennetussa, opiskelijoiden rakentamassa Keuda-Talossa. Siellä päästiin hyödyntämään roskalavalta pelastettuja jämälistoja ja laudan pätkiä, joista rakennettiin niin koristeseiniä, kuin katseenvangitsijoita ja sängynpäätyjä

Kiertotalous keuda asuntomessutalo2020 Saengynpaeaety SU2

Keuda-Talon uniikki sängynpääty

Kiertotalous keuda asuntomessutalo2020 2 SU

Uniikki teos kiertotaloutta hyödyntäen

 

Digitaalinen Keuda – Oppiminen muutoksessa

Opetus Pesula virtuaali Keuda

Keudan virtuaalinen Opetuspesula

Oppimisessamme korostuu niin yhdessä tekeminen, kuin henkilökohtaiset, räätälöidyt osaamisen kehittämispolut. Miten vastata paremmin muutokseen, kuin hyödyntämällä digitaalisia toimintoja vahvistavaa pedagogiikkaa? Oppimista tapahtuu kaikkialla, eikä se ole enää fyysiseen luokkatilaan sidottua. Keudassa hyödynnetään laajasti virtuaalisia tiloja mm. Suomen ainoaan, Tuusulanjärven rannalla sijaitsevan opetuspesulan toimintoihin tutustuessa. Opiskelijoiden kanssa tutustutaan ennalta koneisiin, laitteisiin ja käydään läpi turvallisuuteen liittyviä toiminnallisuuksia. Opiskelijoiden siirtyessä virtuaalitilasta oikeaan fyysiseen ympäristöön, vastassa onkin jo tuttu työskentely-ympäristö ja -tila. Menemällä rohkeasti luovempiin, kokeilevampiin suuntiin, oppimisesta tulee leikkisämpää, merkityksellisempää ja opiskelijoillekin jää aidompi muistijälki. 

 

Yhteisöllinen Keuda

Yhteisoellisyys Kukkatori Keuda 2020

Yhteisöllisyyden kasvattaminen etenee Keudassa toiminnallisuuden kautta. Opiskelijoille luodaan innostava, arvostava ja kannustava ilmapiiri ja paikka, jossa opiskellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämispolun kautta kohti tulevaisuuden ammattia. Olemme ammatillisen koulutuksen asiantuntijoita ja tuotamme ketterästi osaamisen kehittämiseen liittyviä koulutuspalveluja yhdessä työelämän ja sidosryhmien kanssa. Työhyvinvointi on Keudan toiminnan peruspilareita ja henkilöstölle mahdollistetaan hyvät edellytykset toimia asiantuntijoina tehtävissään avoimen ja keskustelevan työkulttuurin myötä. Panostukset oman osaamiseen vahvistamiseen ja tiimityöskentelyn kehittämiseen sekä johtamiseen näkyvät koko henkilöstölle suunnatuissa osaamisen kehittämisohjelmissa. Tällä tuetaan strategian, asiakaslupausten ja toimintakulttuurin siirtämistä arjen toiminnaksi. Osaamisen kehittämisohjelmiin osallistuu jokainen #keudalainen, jotta henkilöstö pääsee kehittämään osaamistaan ja työyhteisöä vastaamaan paremmin tulevaisuuden tarpeisiin. Työyhteisössä näkyy hyvä yhteishenki, aito välittäminen ja tekemisen meininki. Teemme asioita yhdessä, toisiamme arvostaen ja toimintaa uudistaen, rakentaen uniikkia Keudaa vastuulliseksi ja kestäväksi.  

 


Hannan kuva2
Kirjoittaja Hanna Nyrönen työskentelee Keudassa viestintä- ja markkinointipäällikkönä ammatillisen koulutuksen mielenkiintoisessa ja moninaisessa ympäristössä. Hän on erityisen kiinnostunut muutosjohtamisesta, digitaalisuudesta, työhyvinvoinnista ja myynnistä. ”Työnteon tulee olla kivaa ja motivoivaa, jotta syntyy tuloksia.” 


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.
2020 laatupalkinto intra31

Jaa sivu