Keuda-Talo voitti Asuntomessujen taloäänestyksen

Keuda-Talo voitti Asuntomessujen taloäänestyksen

 ”Opiskelijatyönä toteutettu kaksiosainen Keuda-Talo on täsmäratkaisu nykyiseen etätyöelämään”, Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää sanoo. 

Vuoden 2020 Tuusulan Asuntomessujen kävijät äänestivät ensimmäistä kertaa Asuntomessujen historiassa voittajaksi opiskelijatyönä toteutetun Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän Keudan, Keuda-Talon. Äänestyksessä oli 34 taloa.

Keuda-Talon menestys on poikkeuksellista, sillä yleisön suosikki on usein ollut tiloiltaan laajin ja kustannuksiltaan suurin, mutta Keuda-Talo ei ole kumpaakaan. Talon kiehtovuus syntyy korona-aikaan hyvin soveltuvasta erillisestä sivurakennuksesta ja sen kotoisasta tunnelmasta.

“Keuda-Talo osuu hyvin perheiden tämänhetkisiin tarpeisiin. Sivurakennuksensa ansiosta se täyttää hyvin tarpeen erillisestä etätyötilasta tai elinkaariasumisesta”, Vuorenpää sanoo.

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän Keudan johtaja Hannu Laurila kertoo, että messutalon rakentumiseen osallistui yli 60 opiskelijaa sekä lukuisia opettajia ja ammattiohjaajia Keudasta. Mukana taloprojektissa oli muun muassa rakennusalan, sisustusalan, sähköalan, talotekniikan, viheralan ja floristiikan opiskelijoita. Välillisesti monia opiskelijoita oli mukana projektissa omista toimipisteistään käsin, kuten puuseppäopiskelijat, jotka valmistivat talon kaikki tammiset kalusteet. Sekä ravintola-alan opiskelijat, jotka valmistivat ruokatuotteita- ja palveluita yhteistyössä ruokapalveluyksikkömme kanssa. He varmistivat rakennus- ja messuaikaisten ruokailujen toteutuksen, tuottaen opiskelijoille ja tapahtuman aikaiselle esittelyhenkilöstölle jokaiselle päivälle ravitsevan lounaan.

Itse asuntomessutalojen rakentuminen oli jaettu pääsääntöisesti Keudan eri toimipisteiden kesken rakennettavaksi. Nurmijärven talonrakentajat vastasivat autokatoksen toteutuksesta, Mäntsälän talonrakentajat toteuttivat sivuasunnon ja Järvenpään talonrakentajat hoitivat päätalon rakentamisen.

”Näin saatiin aikaan moniammatillista opetusta ja ohjausta sekä varmistettiin, että työmaalla oli tarvittava määrä opettajia ja ammattiohjaajia tukemassa opiskelijoita”, Laurila kertoo.

keudanasuntomessutalo2020 5 SU

Kuvat Susanna Uusitalo

”Palkinnon voitto on upea arvostus opiskelijoiden taidoille sekä kädenjäljelle, joka näkyi hienosti Keuda-Talon viimeistellyissä yksityiskohdissa”, Laurila kuvaa.

”Palkinto tuntuu todella arvokkaalta tunnustukselta, vaikka saimme jo tapahtuman aikana messukävijöiltä paljon kiitosta ja positiivista julkisuutta. Olemme iloisia, että olemme osaltamme nostamassa ammatillisen koulutuksen arvostusta tulevaisuuden ammattilaisten kouluttajina. Opiskelijat pääsivät kehittämään osaamistaan Keuda-Talon työmaalla sekä suorittamaan osaamisen näyttöjä eri tutkinnon osiin ja jopa valmistumaan ammattiin”, Laurila täydentää.

Lisätietoja:

johtaja Hannu Laurila, 0500 461330, hannu.laurila(at)keuda.fi

viestintäpäällikkö Hanna Nyrönen, 040 521 8428, hanna.nyronen(at)keuda.fi

 


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra32

Jaa sivu