Vuoden alku on aina uuden alku Keuda Kukka & Puutarha -myymälässä

Vastaava puutarhuri Risto Kononen, floristi Pirkko Harjula ja työnjohtaja Eija Keski-Korpela kertoivat myymälän kuulumisia tammikuun puolen välin tienoilla. 

 

Keuda Kukka & Puutarha -myymälässä vuoden alku on uuden aikaa. Perjantaina 8. tammikuuta kylvettiin tomaatin, paprikan, munakoison, kirsikkatomaatin sekä pihvitomaatin siemenet. Pienet alut saivat kasvaa pitkällä pöytätasolla, jonka ympärille oli asetettu suuri läpinäkyvä muovipeite.

Viime viikolla taimet alkoivat olla jo sen ikäisiä, että ne siirrettiin seuraavaan vaiheeseen eli ne ruukutettiin.

”Kylvömultaan kannattaa panostaa, sillä se ei saa olla liian vahvaa. On olemassa erikseen kylvömultaa”, työnjohtaja Eija Keski-Korpela vinkkasi.

Istutus tapahtuu viikolla yhdeksän eli maaliskuun alussa. Vastaava puutarhuri Risto Kononen kertoi, että tuolloin taimet ovat noin puolen metrin pituisia. Maaliskuussa on vuorossa myös kurkkujen kylväminen.

”Ensimmäinen sato on valmiina 19. huhtikuuta kello 13.04”, Kononen naurahti.

Artikkeli jatkuu kuvien alla. 

Saarenkartano3
Saarenkartano2
Ennen ruukutusta pienet tomaatin, paprikan, munakoison, kirsikkatomaatin sekä pihvitomaatin alut kasvoivat pitkällä pöytätasolla läpinäkyvän muovipeitteen ympäröimänä. Vastaava puutarhuri Risto Kononen suihkutti taimien päälle varovasti vettä. 

Tulppaanit
Keuda Saaren kartanon puutarha-ala jakoi tiistaina 26.1. kuvan tulppaaneista saateviestillä: ”Nyt! Oman tuotannon tulppaanit ovat nyt myynnissä! Ihania, kauniita, kotimaisia, lähialuetuotantoa.”

Vuoden alku näkyy kukka- ja puutarhamyymälässä myös kasvavana tulppaanimerenä. Keuda Kukka & Puutarha -liikkeestä voi ostaakin oman tuotannon tulppaaneja – ja montaa eri lajia. Floristi Pirkko Harjula kertoi, että vuosi alkaa tulppaaneilla ja jatkuu orkideoilla. Alkuvuodesta riittää erilaisia sesonkeja, kuten ystävänpäivä ja naistenpäivä. Sesongit näkyvät niin esillepanossa kuin kimpuissa.

”Äitienpäivänä ruusut ja hortensiat ovat ne perinteiset kukat, mutta kysyntää on myös pekonioilla ja orvokeilla”, Harjula listasi.

Harjula totesi, että korona-ajasta johtuen on ollut hiljainen juhlakausi. Hän jatkoi, että tulevaisuudessa voi olla suma, sitten kun juhlia aletaan pitää jälkikäteen. Tämä tulee näkymään todennäköisesti myös myymälässä.

Vapun tienoilla on vuorossa taas odotetun ulkomyymälän käyttöönotto. Toukokuusta alkaen onkin hyvä tehdä säännöllisiä vierailuja myymälään, sillä kylmähyllyjen valikoimasta löytyy viikoittain avomaan anteja.

Keuda Kukka & Puutarha palvelee ma – pe klo 9 – 16.30. Myymälä sijaitsee osoitteessa Puutarhantie 1, Saarentaus (Mäntsälä)

Saarenkartano5Saarenkartano4

 Keuda Kukka ja Puutarha -myymälästä voi tehdä ihania löytöjä!

Jaa sivu