Kuinka tärkeää on saada hyvä startti opintoihin?

Hyvä vuorovaikutus alusta lähtien mahdollistaa opinnoille hyvän startin. Opintojen alussa pidettävän orientaation merkitys varsinkin näin poikkeuksellisina aikoina, on merkittävä. Opettaja Johanna Koivunen järjesti uusille opiskelijoilleen tammikuussa 2021 lähiesimiestyön ammattitutkinnon orientaation etänä. Tarkoituksena oli saada jokainen opiskelija tuntemaan itsensä tervetulleeksi opiskelemaan sekä kehittämään omaa osaamistaan. Osallistujat ja opettaja saivatkin kuulla ja nähdä jokaisen etäyhteyden päästä sekä pääsivät tutustumaan toisiinsa.

Johanna avaa vuorovaikutuksen merkitystä seuraavasti: ”Hyvä vuorovaikutus lisää yhteisöllisyyttä ja turvallisuuden tunnetta. Avoin keskustelu, samaistuminen ja toisten kokemuksista oppiminen lisää motivaatiota ja sitouttaa opintoihin. Esihenkilötyössä onkin tärkeää oppia viestimään ja mahdollistaa hyvä vuorovaikutus jokaisen kanssa.”

Opintojen aikana vuorovaikutusta onkin hyvä harjoitella aktiivisesti, vaikka sitten etäyhteyden päästä. Kuuntelun merkitystä ei voi väheksyä vuorovaikutuksessa.

”Muista kuunnella, mitä toisella on sanottavaa ja ole läsnä. Yhteistyö on vuorovaikutusta parhaimmillaan”, Johanna kiteyttää. 

#keuda #uniikki #aktiivinen #vastuullinen #esimieskoulutus #etäopetus #välitämme #arvostamme #uudistumme #vuorovaikutus #yhteistyö #kestävä


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra34

Jaa sivu