Kolumni Keudasta: Paljon on mahtunut puoleen vuoteen

Sattuipa mukavasti, että kirjoitusvuoroni osui ajankohtaan, kun minulle tulee täyteen tasan puoli vuotta työskentelyä Keudassa. Ajattelinkin vähän tarkastella, mitä kaikkea puoleen vuoteen on mahtunut ja miltä Keuda näyttäytyy puoli vuotta työskennelleen silmin.

Aika on mennyt kuin siivillä. Ensimmäinen ajatukseni on, että mihin kokonaiset puoli vuotta on oikein kadonnut. Äkkiseltään ajateltuna puoli vuotta voi kuulostaa pitkältä ajalta, mutta elettynä ja koettuna, se tuntuu yllättävän lyhyeltä. Paljon olen saanut jo kokea, mutta paljon on varmasti vielä edessä päin – mikä onkin parasta.

Kuluneesta puolesta vuodesta ei ole vauhtia puuttunut. Jo ensimmäisten työviikkojen aikana havaitsin Keudan olevan paikka, jossa kokeillaan paljon uutta puhtaasta innostuksesta ja halusta kehittyä. Tämä on varmasti noussut tärkeäksi ominaisuudeksi myös poikkeusaikana, joka haastaa monella tavalla. Keudassa tehdään myös asioita ammattitaidolla ja suurella sydämellä sekä saadaan aikaiseksi yhdessä tekemällä.

Tuusulan asuntomessut ja Keuda-Talo kertoivat tämän ensimmäiseksi. Olin aivan mykistynyt, kun astuin ensimmäisen kerran sisään Keuda-Taloon. Kyseessä on upea yhteistyön tulos, joka kertoo myös, miten paljon osaamista Keudasta löytyy ja miten taidokasta jälkeä ammatillisessa koulutuksessa tehdään.

Innostavan tekemisen puolesta puhuivat myös syyskuussa pidetyt SAKUstars-kilpailut. Vaikka tapahtumaa ei voitu järjestää perinteisessä muodossa, välitti hybridimallin tapahtumakin sen tunteen, miten hienolta itsensä ylittäminen voi tuntua. Samaa ovat osoittaneet kuluvalla viikolla käydyt uudenlaiset Taitaja-semifinaalit.

Ja on ollut niin paljon muutakin. On ollut erilaisia merkittäviä hetkiä ja virtuaalitapahtumia kuten Gutsy Go -projekti, VEX Robolätkän mestaruuskisat, #Murros2020, Vuoden 2019 autoalan koulutuksen järjestäjänä palkitseminen, pop up -ravintola Paatela ja Keuda Gastrobiili, Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto ja YES-Agentti -nimitys, koirahotelli Haukkulan avautuminen ja Keuda-päivä… Nämäkin ovat vain osa puolen vuoden tapahtumista.

Edellä mainitut asiat pohjautuvat kuitenkin tiiviisti jokapäiväisen tekemiseen ja arjessa innostumiseen, jota näkee Keudassa paljon. Keudan eri tahoilla otetaan näyttäviä digiloikkia, tehdään oppiainerajat ylittävää yhteistyötä opetuksessa ja rikastutetaan toimintaa tekemällä yhteistyötä työelämän kanssa.

Lisäksi suurella sydämellä tekemisestä kertovat monet kohtaamiset Keudan henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa. Keuda pitää sisällään uniikkeja ura- ja opiskelutarinoita. Nämä tarinat ansaitsevat tulla kuulluksi, sillä ne tekevät Keudasta Keudan.

Sen lisäksi, että ihmettelen, minne ihmeeseen puoli vuotta juuri vierähti, päällimmäisin tunne on kiitollisuus. Kiitollisuus siitä, mitä kaikkea olen päässyt Keudassa kokemaan ja miten paljon olen saanut kohdata suurella sydämellä tekeviä ihmisiä.

Seikkailu Keudassa jatkukoon…

Ihanaa helmikuuta kaikille!

Inka Mustonen,
yhteisökoordinaattori

 


 

IM W KK
Kirjoittaja Inka Mustonen työskentelee Keudan viestintä- ja markkinointipalveluissa yhteisökoordinaattorina. Inka innostuu helposti ja saa asioista tuotua esille uusia näkökantoja. Inka on pro somessa & digissä ja hyödyntää niitä kohtaamisissaan Keudan henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa.
– Keuda pitää sisällään uniikkeja ura- ja opiskelutarinoita. Nämä tarinat ansaitsevat tulla kuulluksi, sillä ne tekevät Keudasta Keudan, hehkuttaa Inka.

 

 

 

 

 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra38

Jaa sivu